Özkök: Bu sabah dehşet verici bir ‘Devlet yalanı’ ortaya çıktı

Özkök: Bu sabah dehşet verici bir ‘Devlet yalanı’ ortaya çıktı
"Bu yalan sadece 7 ay önce bizzat devlet tarafından söylendi. Hem de gözümüze baka baka… Üstelik ‘Güvenlikçilerin’ uluslararası deyimi ile söyleyelim: ‘Clear and Present Danger.’ Yani ‘Yakın ve açık bir tehlikeydi’ bu…”

Ertuğrul Özkök, Türkiye’ye getirilmesi planlanan ve sonra Atlas Okyanusu’nda batırılmasına karar verilen asbestli gemiyle ilgili CİMER’e şikayette bulunacağını belirtti. Özkök’in şikayetinin gerekçesi “devletin yalanı.”

Brezilya’ya ait Nae Sao Paulo isimli uçak gemisinin İzmir Aliağa’da sökülmesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından izin verilmiş, gemi Nisan 2022’de İzmir’e doğru yola çıkmıştı. Gemide kansere yol açan 900 ton asbest olduğu belirtilirken, çevre örgütleri karara tepki gösterdi.

Çevre Bakanı Murat Kurum ise aylar sonra yaptığı açıklamada, gemide 900 değil 9 ton asbest bulunduğunu belirtti. Bu açıklamaya rağmen tepkilerin dinmemesi üzerine Bakan Kurum, geminin Türkiye’ye alınmayacağını açıkladı.

Konuyu BizimTv’deki köşesine taşıyan Ertuğrul Özkök, “Bu sabah itibariyle dehşet verici bir ‘Devlet yalanı’ bütün açıklığı ile ortaya çıktı… Seçim kampanyalarının ‘Cumhuriyetin 100’ncü Kuruluş Yıl dönümünü’ bile unutturduğu bir dönemde bu çok tehlikeli yalan da gürültüye gider diye yazıyorum. Oysa bu yalan sadece 7 ay önce bizzat devlet tarafından söylendi. Hem de gözümüze baka baka… Üstelik ‘Güvenlikçilerin’ uluslararası deyimi ile söyleyelim: ‘Clear and Present Danger.’ Yani ‘Yakın ve açık bir tehlikeydi’ bu…” dedi.

“Daha tehlikeli bir dezenformasyon olabilir mi?”

Bakan Kurum’a “9 ton asbest” bilgisinin nereden geldiğini soran Özkök, şöyle yazdı:

“Gaipten mi? Yoksa burada bir merkez tarafından ‘Uydurulmuş muydu?’ Neticede çevreci örgütler ve muhalefet o gün tarihi bir zafer kazandı. Büyük bir devlet yalanı, çok tehlikeli bir dezenformasyon bizzat halk tarafından ‘Tekzip edildi…’

“Veeee… Geldik bu sabaha… Popülist Bolsonaro’nun seçimi kaybetmesinden sonra Lula iktidara gelince, yeni Brezilya hükümetinin aldığı ilk önemli kararlardan biri şu oldu: O meşum asbestli uçak gemisi Brezilya açıklarında Okyanus’un 5 bin metre derinine batırılacak. Çünkü Türkiye’den sonra Brezilya halkı da o asbest yüklü dehşet gemisini kendi kıyılarında istemedi.

“Evet bütün bunlar sadece 7 ay önce meydana geldi… Nasıl bir tehlike atlattığımızı şimdi daha iyi anlıyor muyuz… Söyleyin bundan daha büyük, daha dehşet verici, daha tehlikeli bir ‘Dezeformasyon’ olabilir mi… Öyleyse gelin şimdi İletişim Başkanlığına dönüp bir vatandaş olarak CİMER’e soralım. Belki o da bu vatandaş ihbarını bir savcılığa iletir.”

Bu haberin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın haftalık olarak yayınladığı “Dezenformasyon Bültenini”nde de yer almadığını belirten Özkök, bültende yer alan haberlerin muhalif kanallardan gelen iddialarla ilgili olduğunu kaydetti.

“Devlet yalanı case study olarak incelenmeli”

Özkök, şöyle dedi:

“Yine dikkat ettiyseniz, hiçbiri bu ülkede yaşayan insanların sağlığı için ‘Yakın ve açık tehlike’ teşkil eden haber değil. Peki İzmir ve çevresinde yaşayan 10 milyona yakın insan için ‘Açık ve yakın tehlike’ arz eden bir konuda bir bakanın doğru bilgi vermemesi, ‘O gemide o kadar asbest yok’ demesi, İletişim Bakanlığı’nın ‘Dezenformasyon Bültenine’ girmeyi hak eden bir konu değil mi…

“Daha 10 ay önce Türk halkına söylenen dehşet verici bir ‘Devlet yalanı’ bugün mutlaka bir ‘Case study’, yani vaka olarak incelenmeli. Belki de kurulun daha tarafsız ve güven verici çalışması için bazı kuralların oluşturulmasına yardımcı olabilir. Çünkü bir kere daha anladık ki… Gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkmak gibi bir özelliği var… Tıpkı büyük Kabataş yalanı gibi…” (Kısa Dalga)

Gündem