Özkök, Hürriyet'ten kovuldu, "Diyarbakır'daki halay yüzünden atıldığı" iddia edildi

Özkök, Hürriyet'ten kovuldu, "Diyarbakır'daki halay yüzünden atıldığı" iddia edildi
Basın tarihinin en tartışmalı isimlerinden Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, 20 yıl genel yayın yönetmenliğini yaptığı gazeteden ayrıldığını "Hürriyet'ten dostça ayrıldık" sözü ile doğruladı. Özkök'ün "dostça ayrılık" ifadesine rağmen 6 Kasım'daki yazısında bir ay izne ayrıldığını açıklaması, işten atıldığı yorumlarına neden oldu.

20 yıl aralıksız Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği yapan ve bu görevden alındığı Aralık 2009’dan beri köşe yazan Ertuğrul Özkök’ün gazeteden ayrıldığını Uçankuş Tv’ye açıkladı.

Özkök: “Hürriyet’ten dostça ayrıldık” dedi.

Simavi ailesi ve Doğan Holding sahipliğini kapsayan dönemde 20 yıl aralıksız Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği yapan ve bu görevden alındığı Aralık 2009’dan beri köşe yazan Ertuğrul Özkök’ün gazeteden ayrıldığını Uçankuş’a bildirdi.

Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet’ten ayrılma nedenlerine ilişkin olarak öne sürülen iddialar arasında, “Diyarbakır’daki halay görüntüleri” ile “Aydın Doğan ile düzenli devam eden ilişkisi ve son yaptığı toplantı” da yer aldı.

Ertuğrul Özkök kimdir?

1986 yılından itibaren aralıksız olarak 35 yıl çalıştığı Hürriyet gazetesi ile özdeşleşen bir isim olan Ertuğrul Özkök, siyasetçilerle ilişkileri ve özellikle yayın yönetmenliği sırasındaki icraatıyla, Türkiye medyasının en uzun süreyle tartışma konusu olan isimler arasında ön sıralarda yer aldı. ANAP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık’tan sonra 8. Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal ile yakın ilişkilerine yapılan atıfla bir dönem “Özköşk” yakıştırmasıyla da anılan Özkök, Türk basınında -devlet dilinin de kuvvetle yansıdığı- en popüler gazete olan Hürriyet’i yönetirken, Ahmet Kaya’yı hedef alan “Vay Şerefsiz” ve benzeri Hürriyet başlıklarıyla büyük tepkiler görmüş, sonraki yıllarda bazı manşetlerle ilgili özür dilemişti.

8 Nisan 1947’de İzmir’de doğan Ertuğrul Özkök, lisans eğitimini Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi, Basın-Yayın Yüksekokulu'nda tamamladı. Bir yıl TRT'de muhabir olarak çalıştı, daha sonra Fransa'ya giderek İletişim Bilimleri dalında doktora yaptı. Fransa dönüşünde Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı, 1986 yılında doçent olduktan sonra akademiden ayrılarak Hürriyet gazetesine çalışmaya başladı. Hürriyet gazetesinin Moskova ve Ankara temsilciliklerini yaptıktan sonra 1989’da Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildi. “Sanat, İletişim ve İktidar” (1982), “Kitlelerin Çözülüşü” (1984), “Elveda Başkaldırı” (1987), “Stalin Baroku” (1989), “Artakalan Zamanda” (1997), “Tuhaf” (2010) adlarıyla altı kitabı yayımlandı.

Gündem