Ayasofya imamından Özlem Zengin'e inat gibi tweet: Ailede yönetim hakkı erkeğindir

Ayasofya imamından Özlem Zengin'e inat gibi tweet: Ailede yönetim hakkı erkeğindir
Ayasofya baş imamı Mehmet Boynukalın AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in kendisine yönelik eleştirilerin sonra yine tweet’ attı.  Boynukalın, ailede yönetim hakkının erkekte olduğunu savundu.

 

 

Ayasofya’ya baş imam olarak atanan Mehmet Boynukalın, 8 Mart'ta Twitter hesabından medyanın kadın cinayetlerindeki eleştirip  “Kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığını” öne sürmüştü. Boynukalın, “Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: 'Sizin için kısasta hayat vardır' ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır” demişti.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Haber Global’de katıldığı yayında, Boynukalın’ın tweet’i sorulunca “Ayasofya Camii imamı böyle bir konuda tweet atmamalı, doğru bulmuyorum. En azından 8 Mart'ta yapmamalıydı. Ama yine söylüyorum bu tweet'i asla doğru bulmuyorum. Bu açıklamalar siyasetin yükünü artırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum” demişti.

 "Ailenin yönetimi erkekte" 

Boynukalın, Zengin'in bu açıklamalarından sonra yeniden tweet attı. Zengin’in adını vermeyen Boynukalın, özetle şunları yazdı:

“Tesettürü Allah'ın emri bilip bunu uygulayan kardeşlerimiz, siz bu davranışınızla İslam'ın bir şiarını/sembolünü yaşatıyorsunuz ve bizim için çok değerlisiniz; ancak Allah'ın dini bir bütündür ve biz erkeğiyle, kadınıyla dinin, Kur'an'ın hepsine iman etmekle yükümlüyüz. Aile toplumun, milletin, devletin en küçük birimidir. Kur'an-ı Kerim bu birimin yönetim hakkını erkeğe vermiştir (Nisa suresi 34). Dine, akla ve yaratılışa/fıtrata, insanın doğasına uygun olan da budur. Nitekim 2001'e kadar yürürlükte kalan eski medeni kanun ailenin reisinin erkek olduğunu kabul ediyordu. Yaratılışa/fıtrata ve adalete aykırı olan kanunların bir gün mağlup olması kaçınılmazdır. Yaratılışa, fıtrata, Allah’ın hükmüne karşı çıkanlar mutlaka bir gün yanlış yolda olduğunu anlayacaktır. Bizim amacımız bunun iş işten geçmeden anlaşılması.”

Gündem