CHP Sözcüsü Öztrak'tan istifa eden vekillere: Cumhur ittifakı ağzıyla konuştular

CHP Sözcüsü Öztrak'tan istifa eden vekillere: Cumhur ittifakı ağzıyla konuştular
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in CHP'den istifalarına ilişkin "Cumhur İttifakı ağzıyla yaptıkları ithamları ve hakaretleri asla kabul etmeyiz. Hem parti içinde kalıp hem de yeni partisinin tüzüğünün hazır olduğunu söyleyenlerin açıklamalarını etik bulmadığımızı ifade etmek isterim" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in CHP'den istifalarına ilişkin "İstifa partimizden ayrılan arkadaşların takdiridir ama partimiz iktidara yürürken vefa duygusunu unutup giderken partimiz ve partililerimize Cumhur İttifakı ağzıyla yaptıkları ithamları ve hakaretleri asla kabul etmeyiz. Hem parti içinde kalıp hem de yeni partisinin tüzüğünün hazır olduğunu söyleyenlerin açıklamalarını etik bulmadığımızı ifade etmek isterim" dedi. 

Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Öztrak, "İstifa eden Mehmet Ali Çelebi’nin eleştirilerine ilişkin görüşünüz neler?” sorusuna "Bu ülkede Erdoğan’ın damadı istifa etti, gazete ve televizyonlar 27 saat haber yapamadı. Ama CHP’den 3 milletvekili istifa edince suskun medya anında, 1,5 dakika içerisinde kıyametleri koparmaya başladı" diyerek yanıt verdi.

CHP Sözcüsü Öztrak, şöyle konuştu:

“Bu ülkede Erdoğan’ın damadı istifa etti, gazete ve televizyonlar 27 saat haber yapamadı. Nevşehir Belediye Başkanı istifa ettirildi, canlı yayında dudaklarını kemirerek istifa ettiğini söyledi, 21 aylık başkanlığında bu adamın sağlığını ve psikolojisini bu kadar bozacak neler yaşandı, belediye başkanını istifaya ne götürdü, bu istifanın arkasında yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet iddiaları var mı yok mu bunlar medyaya hiçbir şekilde yansımadı. Ama CHP’den 3 milletvekili istifa edince suskun medya anında, 1,5 dakika içerisinde kıyametleri koparmaya başladı. İstifa partimizden ayrılan arkadaşların takdiridir ama partimiz iktidara yürürken vefa duygusunu unutup giderken partimiz ve partililerimize Cumhur İttifakı ağzıyla yaptıkları ithamları ve hakaretleri asla kabul etmeyiz. Hem parti içinde kalıp hem de yeni partisinin tüzüğünün hazır olduğunu söyleyenlerin açıklamalarını etik bulmadığımızı ifade etmek isterim. Milletimiz herkesin ne yaptığını görüyor.”

"Sözleri iade ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’deki istifalarda AK Parti’nin sorumlu tutulduğunu söyleyerek, “yüzsüzlük” demesi için Öztrak, “Daha yeni AK Parti Grup Başkanvekili üç milletvekilinin istifası üzerine tweet attı. Ne diyor, 'İstifalar buzdağının görünen kısmı. Bunlar CHP’nin iyi günleri'. Grup başkanvekillerinin kendilerine muhalefet eden siyasi partilere yazılan kirli senaryolar hakkındaki bilgisi nereden geliyor? 'Yüzsüzlük, pişkinlik, arsızlık' sözlerini, geldiği yere aynen iade ediyoruz” yanıtını verdi.

(ANKA)

Gündem