Pakistan'da lüks malların ithalatı yasaklandı

Pakistan'da lüks malların ithalatı yasaklandı
Geçtiğimiz ay hükümet değişikliğine sahne olan Pakistan'da, enflasyonu kontrol altına almak için zaruri olmayan lüks malların ithalatı yasaklandı.

Para birimi Amerikan doları karşısında tarihi seviyelere düşen ve cari açığı kontrolden çıkan Pakistan, enflasyonu kontrol altına almak ve döviz rezervlerini dengelemek için zaruri olmayan lüks malların ithalatını yasakladı.

HANGİ MALLAR YASAKLANACAK?

Pakistan Enformasyon Bakanı Marriyum Aurangzebi, "Halkın geniş kesimlerinin kullanmadığı bütün zaruri olmayan malların ithalatına topyekûn yasak getirildi" dedi. Aurangzebi, söz konusu yasağın otomobilleri, cep telefonlarını, ev eşyalarını, kuru meyveyi, dekoratif eşyaları, dondurulmuş gıdayı ve güzellik ürünlerini kapsadığını söyledi.

'TAŞ DEVRİNE HOŞGELDİNİZ'

Ana amaçlarının ithalata bağımlılığa son vermek olduğunu anlatan Aurangzebi, ihracata dayalı bir politika ile yerel üreticileri destekleyeceklerini belirtti.

Kararın açıklanması sonrası sosyal medyada "Taş Devri 2'ye hoşgeldiniz" yorumları yapılıyor.

Pakistan'da geçtiğimiz ay güvensizlik oylamasıyla başbakanlık görevinden alınan İmran Han'ın yerine, muhalefet lideri Şahbaz Şerif seçilmişti. (Kısa Dalga)

Dünya