TESK Başkanı Palandöken: "Esnaf bayrama iki gün kala açılsın"

TESK Başkanı Palandöken: "Esnaf bayrama iki gün kala açılsın"
TESK Genel Başkanı Palandöken, tam kapanma nedeniyle 2 milyonu aşkın esnafın zor günler geçirdiğini, beklenen ciroların gerçekleşmediğini ve ürünlerin rafta kaldığını belirtti. Palandöken "küçük bir jest yapılarak Ramazan Bayramı'na iki gün kala mahalle esnafı açılmalı" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tam kapanma nedeniyle 2 milyonu aşkın esnafın zor günler geçirdiğini, beklenen ciroların gerçekleşmediğini ve ürünlerin rafta kaldığını belirterek, küçük bir jest yapılarak Ramazan Bayramı'na iki gün kala mahalle esnafının açılmasını talep etti.

TESK Başkanı Palandöken, yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı'na pandeminin gölgesinde gireceğini söyledi. Bayram denince akla gelen akraba ziyaretleri, bayramlık alışverişleri, bayram tıraşı gibi esnafı hareketlendiren geleneklerin bu yıl da pandemiden dolayı gerçekleşemediğini ifade eden Palandöken, şunları söyledi:

"Ramazan ayını evde geçiren vatandaşlarımız bayramda da evinde kalacağı için esnafımızın ürünleri raflarda, vitrinlerde ve depolarda kaldı. Özellikle çocuklar için alınan kıyafet, ayakkabı, çanta gibi bayramlıklar, ziyaretlerde götürülen hediyelikler bu yıl tam kapanma nedeniyle esnaftan alınamıyor. Terziler dikiş dikemiyor, ayakkabı ustaları tamir yapamıyor, berberler tıraş edemiyor. Ramazan ayını kepenkleri kapalı şekilde geçiren esnafımız bayrama da buruk giriyor. Daha geçtiğimiz yılın yaralarını bile saramayan esnafımız bu bayramda iş yapamadığı için yeni yaralar alıyor.” 

“MAHALLE ESNAFINA UFAK BİR JEST YAPILSIN"

Bir yılı aşkın süredir pandeminin getirdiği zorluklara direnen esnaf ve sanatkarlara bayram öncesinde bir jest yapılmasını isteyen Palandöken, şunları ifade etti:

“Bayramlık alışverişi deyince akla ilk gelen yerlerde in cin top oynuyor. Vatandaşlarımız çocuklarına bayramlık almak için internet alışverişine mecbur bırakılarak fahiş fiyatlarla karşılaşıyorlar. Oysa mahalle aralarında faaliyet gösteren konfeksiyoncu, ayakkabıcı, çantacı gibi küçük esnafımız ile berber ve kuaför esnafımıza bayram öncesi 2 günlük açılma imkanı sağlanırsa esnafımızın ve bayram alışverişi yapılan çocukların yüzü güler. İnternet firmaları ile rekabet etme gücü olmayan küçük esnafımıza yapılacak bu jest sayesinde bayram öncesi siftah yapılmış olur. Esnafımız en azından bayramda çocuklarına cep harçlığı verebilir” dedi. (ANKA)

 

Ekonomi