'Pandemiye karşı elimizde kalan tek silah: Müzik yasağı!'

'Pandemiye karşı elimizde kalan tek silah: Müzik yasağı!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Covid-19'a ilişkin önlemlerin kaldırıldığını açıklamasının ardından geriye pandemi gerekçesiyle getirilen tek kısıtlama kaldı: Müzik yasağı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bilim Kurulu toplantısı sonrası koronavirüsü pandemisiyle ilgili yaptığı açıklamadan sonra 'müzik yasağı'nın neden kaldırılmadığı sorusu gündeme oturdu.

Erdoğan, "Kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına bir müddet daha devam edilecektir" dedi ve salgının tehdit olmaktan çıkmasıyla kısıtlamaların kaldırılması aşamasına gelindiğini söyledi.

Toplantıdan, pandemi gerekçesiyle getirilen gece 12'den sonra müzik yasağına ilişkin ise yine bir karar çıkmadı. Böylece sanatçıların ve mekan sahiplerinin çağrıları sonuçsuz kaldı.

Aralarında siyasi ve ünlü isimlerin de bulunduğu birçok kişi, hâlâ devam eden müzik yasağına sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

'MÜZİK YASAĞI İYİDİR, MİKROPLARI KIRAR'

Bir twitter kullanıcısı, "Kapalı alanlarda maske yasağının kalkması ile birlikte bu hain virüse karşı elimizde kalan tek silahımız 12'den sonra müzik yasağı. Onu bari kaldırmayın muktedirler. Yoksa halam, dedem, eniştem virüsten kırılır. 12'den sonra müzik yasağı iyidir, mikropları kırar" yorumu yaptı.

Sosyal medyadaki bazı tepkiler şöyle:

Bakanı Süleyman Soylu, 3 Mart 2022'de yaptığı konuşmada müzik yasağına ilişkin "Kültür Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızla konuyu değerlendireceğiz" diye konuşmuştu.

Soylu, 22 Nisan'da NTV'de katıldığı canlı yayında ise "Pandeminin sonu gibi gözüküyor. Sağlık, Kültür ve Turizm, İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortak çalışma yapıyoruz. Çalışmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşacağız. Ses, desibel nasıl olacak? Teknik ekiplerimiz çalışıyor bize bir öneri getirecekler. Bu öneriyi değerlendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Canlı müzik yasağı ilk olarak salgının başlarında 30 Mayıs 2020 tarihinde yayımlanan 8556 sayılı genelge ile lokanta, restoran, dernek lokalleri ve çay bahçeleri gibi mekanlarda getirilmişti.

Geçtiğimiz yaz Erdoğan, canlı müzik kısıtlamasına ilişkin alınan yeni kararı "Müzik kısıtlamasını da 24.00'e çekiyoruz" sözleriyle duyurmuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat