'Pantolon bırakmıştım' diyerek terzileri dolandırdı

'Pantolon bırakmıştım' diyerek terzileri dolandırdı
İstanbul'da bir dolandırıcı, terzilere giderek aslında daha önce bırakmadığı pantolonları almak istediğini söyledi. Dolandırıcı pantolonla bulunamayınca terzilerin parasını aldı.

Sultangazi ilçesinde Cebeci Mahallesi'nde bulunan Fikret Girer'e ait terziye gelen kişi, 1 hafta önce iki adet pantolon bıraktığını söyledi.

Girer, bir süre işyerini kontrol etti, ardından kendisine pantolon bırakılmadığını söyledi. Pantolon bıraktığını söyleyen şüpheli ise pantolonların ücretini istedi.

Girer, yakınlarından borç alarak şüpheliye 800 lira verdi. Parayı alan şüpheli, aynı gün Özcan Dağ'a ait terziye giderek, benzer yöntemle bin 300 lira para alarak, dolandırdı.

'Pantolonunu sordu, para istedi'

Yaşananları anlatan Fikret Girer, şunları söyledi: "Geçen hafta dükkanıma bir kişi geldi ve bana 1 hafta önce iki adet pantolon bıraktığını söyledi. Ben de sağa sola baktım ama pantolon yoktu. Kendisine bana pantolon bırakmadığını söyledim. Kendisi bıraktığını ve ölçülerinin alındığını söyledi. Şimdiye kadar neden almadığını sorunca Pendik'e gittiğini ve yeni geldiğini belirtti. Ben kendisine ısrarla pantolon bırakmadığını söylemeye devam ettim. 'Başkası almış olabilir' diyerek telefonla eşi olduğunu öne sürdüğü kişiyi aradı. O da almadığını söyledi. Ben o an dolandırıcı olduğunu anladım. Akşama düğünün olduğunu ve pantolonları almadan gitmeyeceğini söyledi. Pantolonları nereden aldığını sordum. Kendisi ilçe dışında bulunan bir AVM'den aldığını ve benim aracımla aldığı yere gidebileceklerini, pantolonları 800 TL'ye aldığını belirtti. Ben terzi olduğumu, ilk defa böyle bir şeyin başıma geldiğini kendisine ilettim. Gündüz vakti olduğu için kendisine çok fazla müdahale edemedim.

'Borç alıp verdim'

Mecbur kaldım eş, dosttan borç alarak 800 TL para verdim. Parayı aldı gitti. Yaşadığım olaydan sonra birkaç terzi arkadaşım aradı. Beni dolandırdığı şekil arayan arkadaşlarımı da dolandırmış. Daha önce böyle bir şeyle hiç karşılaşmadık. 30 senedir esnafım, kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Fazla müdahale edemedim. Müdahale etsem kavga edeceğiz. Onlar tek başına gezmezler. Aşağıda bir başka arkadaşı bekliyormuş."

'Pazarlık yaptık'

Aynı kişi tarafından dolandırıldığını öne süren bir başka terzi Özcan Dağ, kendisine bırakılan pantolonları aynı gün bir kadının aldığını, ertesi gün ise pantolonları bırakan kişinin gelerek, pantolonları almadığını ve ücretini istediğini söyledi.

Dağ, şüpheliyle pazarlık yaptığını belirterek şunları kaydetti: "25-30 yaşlarında genç bir arkadaş geldi. İki pantolonların daraltılacağını söyleyerek bıraktı. Sonra bir bayan geldi ve iki tane pantolon olduğunu söyledi. Başka pantolon da yoktu zaten. Ben de pantolonları gelen bayana verdim. Ertesi gün pantolonları bırakan kişi geldi. Ben pantolonların alındığını söyledim. Kendisi pantolonları almadığını ve iki pantolonun parasını istedi. Pantolonları 1.500 TL'ye aldığını söyledi. Üzerimde 900 TL para vardı. 1.300 TL'ye kadar indi. Ben de gittim bir komşu esnaftan 400 TL borç aldım. Kendisine toplam 1.300 TL verdim, gitti. Bu kişi, benzer yöntemlerle başka terzi arkadaşları da dolandırmış. Adam yakama yapıştı, bırakmadı. 'Ya pantolon ya para' dedi. Mecburen ben de parayı vermek zorunda kaldım."

Terzi şüphelenince dükkandan çıkardı

Öte yandan İsmetpaşa Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde bulunan bir terziye de gelen şüpheli, terziyi aynı yöntemle dolandırmak istedi. Terzi, kişiden şüphelenmesi üzerine dışarı çıkarttı. (DHA)

Yaşam