Papa Francesco, Irak'ta Şii lider Ayetullah El Sistani ile görüştü

Papa Francesco, Irak'ta Şii lider Ayetullah El Sistani ile görüştü
Irak'ı ziyaret eden Papa Francesco Şii lider Ayetullah Ali el Sistani ile görüştü. 84 yaşındaki Papa Francesco ile 90 yaşındaki Ayetullah El Sistani'nin görüşmesi 45 dakika kadar sürdü.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre, Vatikan'dan yapılan açıklamada  görüşmede, Irak'taki farklı dini gruplar arasındaki diyalog çalışmaları da ele alındığı belirtildi. Papa, "Irak'ın, bölgenin ve tüm dünyanın iyiliği için farklı dinler arasında karşılıklı saygı ve diyaloğun beslenmesinin önemini" vurguladı.

Papa ayrıca El Sistani'ye, son yıllarda yaşanan şiddet olayları ve güçlükler sırasında "en zayıf durumdakileri, zulme uğrayanları savunduğu" teşekkür etti.

Ayetullah El Sistani ile görüşme, Papa'nın 5-8 Mart tarihli Irak ziyaretinin en önemli anlarından biri olarak değerlendiriliyor.

 

Papa'nın Irak ziyareti, dinler arası kardeşlik mesajının yanı sıra bu ülkede sayıları hızla azalan Hristiyan cemaatine destek amacı da taşıyor.

Birçok ilkin yaşandığı ziyaret

Irak ziyareti, bir Papa'nın bu ülkeye yaptığı ilk, Papa Francesco'nunsa koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle ise 15 aydır yaptığı ilk yurt dışı gezisi.

Dünya