Papa'dan Filistin açıklaması: "Kan davası nereye varacak?"

Papa'dan Filistin açıklaması: "Kan davası nereye varacak?"
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Papa Francis, "Çocuklar dahil bu kadar çok sayıda masum insanın ölmesinin kabul edilemez" olduğunu dile getirdi.

Pazar ayini için Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda toplananlara seslenen Papa Francis, son Hamas-İsrail savaşıyla ilgili 'çocuklar dahil bu kadar çok sayıda masum insanın ölmesinin kabul edilemez' olduğu mesajını verdi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Arjantinli Cizvit Papa, "Sükunet ve sorumluların silah seslerini sona erdirip barış yolunu seçmeleri çağrısı yapıyorum" diyerek ekledi:

"ÇOCUK ÖLDÜRMEK GELECEĞİ YIKMAKTIR"

"Pek çok masum insan öldü, aralarında çocuklar da vardı. Bu, korkunç. Kabul edilemez. Ölümleri, geleceği inşa etme değil, yok etme isteğinin göstergesidir."

"Kendime soruyorum, nefret, kan davası ve intikam nereye varacak? Diğerini yok ederek barış inşa edebileceğini düşünen gerçekten var mı?"

"Tüm insanları eşit haklarla, görevlerle ve onurla yaratan ve kardeşçe yaşamasını isteyen tanrı adına, sükunet sağlanması ve şiddetin sona ermesi çağrısı yapıyorum."

TIKLAYIN/ Papa'dan Kudüs açıklaması: "Şiddet şiddeti doğurur, çatışmaları durduralım"

Francis, 10 Mayıs'ta savaşın başlamasından bir gün önce yaptığı açıklamada,  "Kudüs'te yaşanan gelişmeleri, özel bir endişeyle takip ediyorum" demişti.

Dünya