Para aktarılan vakıf Türken Vakfı mı?

Para aktarılan vakıf Türken Vakfı mı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "kaçış planı" diye duyurduğu videoda bahsettiği paranın aktarıldığı ABD'deki vakfın TURKEN olduğu öne sürülüyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türgev ve Ensar Vakfı’nın ABD’de kurdukları bir vakfa 1 milyar TL gönderdiklerini açıklamasının ardından gözler iki vakfın ABD’de birlikte kurdukları Türken Foundation’a çevrildi.

Türgev’in internet sayfasında Turken Vakfı’nun Türgev ve Ensar Vakfı ile birlikte kurulduğu belirtilerek şu bilgeler veriliyor:

“TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ABD’de ve İngiltere’de birlikte kurdukları TURKEN Vakfı, ABD’ye ve İngiltere’ye gelen Türk öğrencilere başta konaklama ve burs olmak üzere imkanlar sağlayarak destek olmayı amaçlamakta, aynı zamanda kendi kültür ve değerlerini korumalarını hedeflemektedir.

Öğrenciler için ilk evini New York’da açan vakıf, misafirlerine pek çok sosyal ve kültürel imkân sunan 200 kişilik bir kompleks inşa etmeye başladı.

TURKEN Vakfı, başta New York olmak üzere Washington, Boston, Virginia, Syracuse şehirlerinde toplam 8 öğrenci evi ile yaklaşık 50 öğrenciye hizmet veriyor.

Turken Foundation, basta New York olmak üzere; öğrenciler ile birlikte sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaya devam etmektedir. Her yıl Ramazan ayında Müslüman öğrencilere New York’ta iftar yemeği verilmekte bununla beraber Youth Bridge projesi kapsamında her yıl sayıları 100’ü aşan Amerikalı misafir öğrenci Türkiye’de ağırlanmaktadır.

İNGİLTERE’DE DE VAR

Vakfımız 2015 yılında kurulan TURKEN Vakfı UK ile İngiltere’de de öğrencilerimize kucak açmaya başlayarak Londra’da bulunan merkez ofisi üzerinden akademik ve sosyal anlamda Türkiye’den gelen öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır.” (Kısa Dalga)

Gündem