Para için başkaları adına günde 10 doz aşı yaptıran adam yakalandı

Para için başkaları adına günde 10 doz aşı yaptıran adam yakalandı
Kamusal alana girişte aşı zorunluluğu olan Yeni Zelanda'da, bir kişinin para için başkaları adına aşı yaptırdığı ortaya çıktı. İsmi açıklanmayan adamın, bir günde 10 doz aşı yaptırdığı bile olmuş...

Yeni Zelanda'da Covid aşısı yaptırmayı reddedip ama aşısızlara getirilen kısıtlamalara da uymak istemeyen kişiler adına para karşılığında aşı olup sahte belge düzenleyen bir kişi yakalandı. Hakkında sağlık bakanlığı tarafından soruşturma açılan adamın bu süreçte tek bir gün içinde farklı yerlerde günde 10 doz aşı bile yaptırdığı ortaya çıktı.

Gazete Duvar'ın Stuff gazetesinden aktardığı haberine göre, ismi açıklanmayan adam para karşılığında 'vekaleten aşı olmakla' suçlanıyor. Adamın, restoran, bar, spor salonu gibi yerlerdeki aşı zorunluğunu aşu yaptırmadan aşmak isteyen kişilerin kayıtlarını aşı olmuş gibi göstermeleri için para aldığı belirtildi.  

Habere göre adam ülkenin farklı yerlerindeki aşılama merkezlerinde başkaları adına aşı yaptırdı; tek bir günde 10 doz aşı yaptırdığı bile oldu. Aşı uzmanı Helen Petousis-Harris de çok sayıda doz aşının zarar vermeyeceğini ama güçlü bağışıklık yanıtının aşırı halsizlik ve ağrıya yol açacağını belirtti. 

Sağlık