Paraguaylı mafya savcısı balayında öldürüldü

Paraguaylı mafya savcısı balayında öldürüldü
Paraguaylı mafya savcısı Marcelo Pecci, gazeteci eşi Claudia Aguilera'yla Kolombiya'da balayına gittiği adada öldürüldü. Aguilera'nın, cinayetten kısa süre önce sosyal medya hesabından hamile olduğunu açıkladığı belirtildi.

Paraguaylı mafya savcısı Marcelo Pecci, balayı tatili için gittiği Kolombiya'nın Baru Adası'nda, kumsalda eşiyle birlikte güneşlendiği sırada silahlı kişiler tarafından öldürüldü. Denizden gelen saldırganların, organize suç ve uyuşturucu kaçakçılığı davalarından sorumlu savcı Pecci'yi iki kurşunla öldürdüğü belirtildi.

BEBEKLERİ OLACAKTI

Pecci, nisan ayında gazeteci Claudia Aguilera ile evlenmişti. Aguilera, kısa süre önce sosyal medya hesabından Kolombiya'nın Cartagena kentinin güneyinde, Karayipler'deki Baru yarımadasında görüldükleri fotoğrafları paylaşmıştı. Saldırıdan birkaç saat önce de, hamile olduğunu ima ederek kendisini ve eşini bir çift bebek ayakkabısıyla gösteren bir fotoğrafı "En güzel düğün hediyesi… en tatlı aşkın kanıtı olarak, yaklaşan bir hayat" mesajıyla yayınlamıştı.

'TEK KELİME ETMEDEN İKİ KURŞUNLA VURDULAR'

Saldırganların savcının yerini bu şekilde öğrendiği düşünülürken, cinayetten sonra ifadesi alınan Aguilera zanlıların jet ski veya küçük bir tekneyle geldiğini söyledi. Saldırıda yaralanmayan Aguilera, bir saldırganın indiğini ve herhangi bir şey söylemeden eşini biri yüzünden, biri sırtından olmak üzere iki kurşunla vurduğunu anlattı.

Çiftin kaldığı otelden yapılan açıklamadaysa, saldırganların jet ski ile geldiği ve Pecci'yi sahilde vurduğu belirtildi. Saldırıda bir güvenlik görevlisine de ateş açıldığı, bu kişinin yaralanmadığı belirtildi.

'ABD DE YARDIM EDECEK'

Kolombiya Dışişleri Bakanı ve Başkan Yardımcısı Marta Lucía Ramírez, Pecci'nin ölümünün ardından yetkililerin "bu iğrenç suçun nedenlerini ve sorumlularını" netleştirmek için çalıştıklarını söyledi. Kolombiya Savunma Bakanı Diego Molano da Cartagena'ya üst düzey bir cezai soruşturma birimi gönderildiğini, suçluların bulunması için Paraguaylı ve ABD'li yetkililerden de yardım alınacağını söyledi.

Kolombiya ulusal emniyet müdürü General Jorge Luis Vargas ise savcının ülkede bulunduğundan habersiz olduğunu söyledi. Emniyet müdürü Pecci'nin, "uluslararası terörizm vakalarını araştırması" nedeniyle Paraguay'da en sıkı korunan kişilerden biri olduğunu söyledi.

Pecci, ocak ayında bir konserde uyuşturucu kaçakçısı olduğu iddia edilen bir kişi ile bir futbolcunun eşinin öldürüldüğü silahlı saldırı da dahil olmak üzere, Paraguay'da çok sayıda önemli davayı araştırıyordu. (Kısa Dalga)

Dünya