"Paramiliter kuruluş' SADAT'ın lideri neden Cumhurbaşkanı ile Suudi Arabistan'da?"

"Paramiliter kuruluş' SADAT'ın lideri neden Cumhurbaşkanı ile Suudi Arabistan'da?"
CHP Milletvekili Gülcan Kış, SADAT CEO'su Melih Tanrıverdi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan'a neden gittiği sorusunu meclise taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve heyetiyle Suudi Arabistan seyahatinde yer alan SADAT ile ilgili soru önergesi verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın cevaplanması üzere sunulan önergede; paramiliter bir kuruluşun neden diplomatik bir seyahatte bulunduğunun altı çizildi.

Önergede şu 3 soru yer aldı:

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu kapsamındaki ziyaretlere, kamuoyunda, 'Paramiliter kuruluş' olarak bilinen hiçbir resmi sıfatı olmayan SADAT'ın, CEO'su Melih Tanrıverdi de katılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın kamuoyunda tartışmalı bir isim olarak bilinen ve "yakından uzaktan hiçbir alakası yok" dediği bir kuruluşun başkanı ile bu seyahate çıkması kamuoyunda izaha muhtaç bir durum yaratmıştır.

Bu bağlamda;

1- Cumhurbaşkanı Syın Recep Tayyip Erdoğan'ın sıcak para arayışı için çıktığı ifade edilen Körfez turuna SADAT CEO'su Melih Tanrıverdi'yi de dahil etmesinin gerekçesi nedir?

2- Kamuoyunda paramiliter kuruluş olarak bilinen, hiçbir resmi sıfat taşımayan SADAT'ın bahsi geçen gezide bulunmasının ülkemize ne gibi bir fayda sağlayacağı düşünülmüştür?

3- SADAT denilen kuruluşun basına ve kamuoyuna yansıyan olumsuz imajı söz konusu iken ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın da "SADAT'ın yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir alakam yok" derken böylesi bir ziyarete dahil olması çelişki değil midir?
(Kısa Dalga)

Politika