Paranormal olayların açıklaması olabilir: Uyku felci nedir?

Paranormal olayların açıklaması olabilir: Uyku felci nedir?
Uyku kalitesinin düşük olduğu saptanan kişilerin hayaletlere, iblislere veya ölülerle iletişim kurma yeteneğine inanma olasılığının daha yüksek olduğu anlaşıldı.

Yeni bir araştırma, paranormal inançlar ve uyku kalitesinin bağlantılı olduğunu gösterdi. Independent Türkçe'deki habere göre uyku kalitesinin düşük olduğu saptanan kişilerin hayaletlere, iblislere veya ölülerle iletişim kurma yeteneğine inanma olasılığının daha yüksek olduğu anlaşıldı. Araştırmacılar, uyku süresinin kısalması, uykusuzlukla ilgili semptomların artması ve uykuya dalmada zorlanma gibi belirtileri "düşük uyku kalitesi" diye niteliyor.

Çalışmada uyku felcinden mustarip bireylerin sıklıkla ölüme yakın deneyimlerden bahsettiği ve bunları ölümden sonraki yaşamın kanıtı olarak yorumladığı da görüldü. Bireylerin yatakta uyanık olduğu, çevresinin farkına varabildiği ama hareket edemediği durumlara uyku felci adı veriliyor.

Çalışma, hakemli bilimsel dergi Journal of Sleep Research'te yayımlandı. Birleşik Krallık'taki Goldsmith Londra Üniversitesi'nden Alice M. Gregory'nin liderliğindeki araştırma ekibi, bu anketlerden elde ettikleri bulguları şöyle özetledi: "Tüm deneklerin yaş ve cinsiyeti göz önüne alındı. Ancak hepsinde düşük uyku kalitesinin daha güçlü paranormal inançlarla ilişkili olduğu görüldü.

Araştırmacılar bunun nedenine dair bazı tahminlerde de bulundu. Örneğin, uyku felci görsel ve işitsel halüsinasyonları da içerebildiği için bireylerin bu deneyimi doğaüstü olaylara yorması mümkün olabilir."

(Kısa Dalga)

Yaşam