Paris'te patlama: 7'si ağır 16 yaralı

Paris'te patlama: 7'si ağır 16 yaralı
Fransa'nın başkenti Paris'in merkezindeki bir binada nedeninin gaz sızıntısı olduğu sanılan bir patlamanın ardından en az 16 kişi yaralanırken binanın bir kısmının çöktüğü belirtildi.

Paris'in 5. bölgesindeki bir binada meydana gelen olayda yaralananlardan en az yedisinin durumunun kritik olduğu bildirildi.

Euronews'un geçtiği bilgilere göre; Saint-Jacques caddesinde yangının devam ettiğini duyuran Valilik, toplam 230 itfaiyeci ve 9 sağlık görevlisinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Kasıtsız yaralanmalarla ilgili soruşturma açıldığını duyuran savcılık, "Bu aşamada yangının nedenini belirlemek mümkün değil" dedi.

5. Bölge Belediye Başkan Yardımcısı Edouard Civel ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, Alfonse Laveran Meydanı yakınındaki binalarda gaz patlaması nedeniyle yangın çıktığını, birçok binada alevlerin söndürülmeye çalışıldığını belirtti.

Civel ve İçişleri Bakanı Gerard Darmanin ayrıca itfaiyecilerin müdahale edebilmesi için bölge halkını olay yerinden uzak durmaya çağırdı.

Dünya