Paris'te polisin öldürdüğü Nahel'in büyükannesinden sukünet çağrısı

Paris'te polisin öldürdüğü Nahel'in büyükannesinden sukünet çağrısı
Paris'te polis tarafından yakın mesafeden ateş açılarak öldürülen Nahel M'nin büyükannesi, ülke genelindeki protesto ve çatışmaların beşinci gecesinden sonra sukünet çağrısı yaptı. Büyükanne Nadia "Dükkanları, otobüsleri okulları yok etmelerini istemiyoruz. Nahel'i bir bahane olarak kullanıyorlar" dedi.

17 yaşındaki Nahel M. Salı günü bir trafik uygulamasında öldürüldü. Cumartesi günü yapılan cenazesine büyük kalabalıklar katıldı.

İçişleri Bakanı Geral Darmanin, paylaştığı Twitter mesajında güvenlik güçlerinin “kararlı hamlesini” övdü ve bu sayede gecenin daha sakin geçtiğini söyledi. Cumartesiyi Pazara bağlayan gece ülke çapında 45 bin polis görev yaptı. Cuma gecesi 1300 kişiden fazla protestocu gözaltına alınırken, Perşembe gecesi bu sayı 900’ü açtı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Nahel'in ölümünden sonra, silahı ateşleyen polis memuru için para bağışı yapılması hakkında "Kalbim acı içinde" diyen büyükanne Nadia, polis memurunun herkes gibi cezalandırılacağına inandığını vurguladı.

Polisin avukatı Laurent-Franck Liénard, müvekkilinin "yıkıldığını" ve "sabah insanları öldürmek için uyanan bir kişi olmadığını" söyledi. Nahel M.'yi öldürmekle suçlanan polis, hayatının tehlikede olduğunu düşündüğünü ve savunma amaçlı olarak ateş açtığını öne sürmüştü. (Kısa Dalga)

Dünya