Akşener'in 'Parlamenter sistem gündemden düşmüştür' sözlerine Zorlu'dan açıklama

Akşener'in 'Parlamenter sistem gündemden düşmüştür' sözlerine Zorlu'dan açıklama
Gazeteci Sedat Bozkurt'un bugün Kısa Dalga'daki yazısında İYi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önemli bir AKP'li isme özel bir görüşmede söylediği "Seçmen onaylamadı parlamenter sistem gündemden düşmüştür. Cumhurbaşkanlığı sistemi kalıcı hale gelmiştir" sözlerine ilişkin İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'dan açıklama geldi. Zorlu, Akşener'in bu sözleri söylemediğini iddia ederken yazarımız Sedat Bozkurt "Özel görüşmede bu görüş dile getirilmiştir. Yorumlarım bana aittir bilgiler doğrudur" dedi.

Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga’da kaleme aldığı “’Ve Akşener Saray’a dilekçeyi verdi” başlıklı yazısında, Akşener’in yeni oluşturduğu siyasi hattına dair bilgiler verdi.

"Seçmen onaylamadı"

Akşener’in önemli bir AKP’liyle yaptığı görüşmeyi aktaran deneyimli gazeteci Bozkurt, Akşener'in o kişiye, Seçmen onaylamadı parlamenter sistem gündemden düşmüştür. Cumhurbaşkanlığı sistemi kalıcı hale gelmiştir” dediğini aktardı.
Bozkurt yazısında şöyle dedi “Akşener, seçmenle diyaloğunun benzerini parlamenter sistem üzerinden, yakın çalışma arkadaşlarıyla da yapmış. Buradan aldığı onayla Erdoğan’a mutlak iletileceğini bildiği önemli bir AKP’liye de özel bir görüşmede bu görüşünü aktarmış: Bu, cumhurbaşkanlığı sisteminde, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de onay vermesiyle bazı değişiklikler yapılması halinde, İYİ Parti’nin pozisyonunu değiştireceğinin de ilanıdır. Aynı zamanda Cumhur İttifakı’yla kurulma olasılığı bulunan iş birliği için de bir dilekçedir.”

Bozkurt'a yanıt Zorlu'dan geldi

"Kamuoyuna Bugün Sedat Bozkurt’un köşe yazısında yer alan ve başka platformlarda da alıntılanan gerçek dışı iddialara açıklık getirmek gereği hasıl olmuştur.

Öncelikle mevcut hükümet sistemi konusunda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e atfedilen ifadeler gerçeği kesinlikle yansıtmadığı gibi bu konuyla ilgili herhangi bir görüşme de gerçekleşmemiştir.

Aksine Partimizin en başından bu yana Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini değiştirme hedefi ve kararlılığı güçlü bir biçimde devam etmektedir.

Öyle ki, bu kapsamda mevcut sistemin vazgeçilmez bir kutuplaşma aracı olan %50+1 baskı ve dayatmasına karşı durarak seçimlere tek başına girme kararı alan ve tüm partileri de buna davet eden tek siyasi parti İYİ Parti olmuştur. Buradan bir kez daha ifade etmek isteriz ki, Milletimizi iki yumruk arasına sıkıştıran bu sistem mutlaka değiştirilmek zorundadır. Buradan hareketle söz konusu asılsız iddia ve değerlendirmeler konusunda gerekli hassasiyet ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir. Saygılarımızla."

Bozkurt: Bilgiler doğrudur

Sedat Bozkurt ise Zorlu'nun açıklamasını sosyal medya hesabından alıntılayarak şöyle dedi: "Sayın Zorlu kurumsal olarak parti sorumluluğu gereği açıklama yapmış. Akşener’in seçmenlere tepki göstermediği yerlerdeki söylemleri özel sohbettekilerle aynıdır. Bu konuda görüşme yapılmamış özel görüşmede bu görüş dile getirilmiştir. Yorumlarım bana aittir bilgiler doğrudur." (Kısa Dalga)

Gündem