Parti görüntüleriyle konuşulan Finlandiya Başbakanı'ndan tepkilere yanıt

Parti görüntüleriyle konuşulan Finlandiya Başbakanı'ndan tepkilere yanıt
Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu arkadaşlarıyla katıldığı parti görüntüleriyle konuşulan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin tepkilere yanıt verdi. Yasadışı bir şey yapmadığını vurgulayan Marin, "Tam olarak şu ana kadar olduğum kişi olacağım ve umarım bu kabul edilir" dedi.

Finlandiya'nın 36 yaşındaki Sosyal Demokrat Partili Başbakanı Sanna Marin, bir rock festivalindeki tarzıyla konuşulmasının ardından bu kez de parti görüntüleriyle gündemde. Marin, Instagram'da paylaşılan bir videoda, Fin rapçi Petri Nygard ve pop şarkıcısı Antti Tuisku'nun şarkıları eşliğinde aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu arkadaşlarıyla dans ederken görülüyor.

UYUŞTURUCU TESTİ TALEBİNE TEPKİ

Marin'in eğlendiği görüntüler sosyal medyada birçoklarından beğeni toplasa da, başta muhalefet partileri olmak üzere bir kesimin de tepkisini çekti. Öyle ki, sağcı popülist muhalefet lideri Riikka Purra, konuyu başbakanın uyuşturucu testi yaptırmasını isteme noktasına vardırdı. Purra, görüntüler sonrasında "şüpheler oluştuğunu" öne sürdü.

Tepkilere yanıt veren Marin, uyuşturucu suçlamasını reddederek görüntülerde sadece içki içtiğini ve sadece 'şamatacı bir şekilde partilediğini' söyledi.

'TAMAMEN YASAL ŞEYLER'

Dünyanın en genç başbakanı olan Marin, "Dans ettim, şarkı söyledim, partiledim - tamamen yasal şeyler. Ve başkalarının uyuşturucu kullandığını gördüğüm veya kullandığını duyduğum bir durumda bulunmadım" dedi. Marin, "Benim bir aile hayatım var, iş hayatım var ve arkadaşlarımla geçirdiğim boş zamanım var. Yaşıtlarımla büyük ölçüde aynı" diye konuştu.

'UMARIM KABUL EDİLİR'

Davranışlarını değiştirme ihtiyacı hissetmediğini söyleyen Marin, "Tam olarak şu ana kadar olduğum kişi olacağım ve umarım bu kabul edilir" dedi. Marin, söz konusu görüntülerin çekildiğini bildiğini ama sızdırılmasına üzüldüğünü de ekledi.

Marin, yakın zamanda bir rock festivalinde görüntülenmişti. Covid-19 pozitif bir kişiyle teması sonrasında bir kulübe gittiğinin ortaya çıkması sonrasında da özür dilemişti.

Alman gazetesi Bild ise Marin'i dün 'dünyanın en cool başbakanı' seçmişti. (Kısa Dalga)

Dünya