Komünist Başkan Maçoğlu, Batı'dan mı aday oluyor?

Komünist Başkan Maçoğlu, Batı'dan mı aday oluyor?
Fatih Mehmet Maçoğlu'nun 'batı'dan aday olacağı konuşuluyor. İddiaların odağındaki Maçoğlu yanıtladı: Görüşmeler ve tartışmalar sürüyor

Dersim Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, partisinin vereceği karara göre farklı bölgelerden belediye başkanı olabileceğini söyledi.

Medyascop'tan Ferit Aslan'a konuşan Maçoğlu, Tunceli dahil olmak üzere Türkiye’nin her yerinde yapılacak görüşmelerden sonra aday olabileceğini belirterek, “Sosyalist Meclisler Federasyonu olarak İzmir, İstanbul, Aydın, Erzincan ve Ardahan’da da aday konulacak yerler için çalışmalar sürüyor. Bunlarla ilgili tartışmalar yapılıyor. Şu anda aday başvuruları alınıyor ve ayın 20’sinden sonra tamamlanıp deklere edilecek” dedi.

Maçoğlu, bütün tartışmaları ve aday gösterilecek yerleri meclislerde tartıştıklarını, partisi nerede görevlendirirse orada çalışacağını söyledi. “Bir şehirde başarılı oluruz, diğerinde başarılı olamayız” gibi bir kaygılarının olmadığını ifade eden Maçoğlu, TKP yerine TİP, HEDEP listelerinden aday olmanın da tartışıldığını söyledi:

“Hiçbir kaygımız ve korkumuz yoktur. Kurumsal hukukun dışına çıkmak olayını doğru bulmuyoruz. Bu kolektifin bir parçasıyım. Kurumumuzda şu andaki mevcut partide aday olmam konusunda tartışma var. Ama, TİP, HEDEP ve Halkevleri’yle görüşüp konuşacağız. Belki ittifak ile seçime girip aday oluruz. Ama şimdilik netleşen bir durum yok. Görüşmeler ve tartışmalar sürüyor.” (Kısa Dalga)

Gündem