Patlama sonrası internet yavaşlatıldı, BTK 'bant daraltması' dedi

Patlama sonrası internet yavaşlatıldı, BTK 'bant daraltması' dedi
İstiklal Caddesi’ndeki patlamadan sonra internet hızı yavaşlatıldı. BTK, sosyal medya uygulamalarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamadan sonra internet hızı yavaşlatıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sosyal medya uygulamalarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyururken, küresel internet erişimini takip eden Netblocks oluşumu sosyal medya hesaplarının yavaşlatıldığını bildirdi.

Patlamanın ardından internete erişimde yavaşlama, kullanıcılar tarafından da gözlenirken, “kullanım yoğunluğu mu yoksa teknik bir yavaşlatma mı?” sorusu gündeme geldi.Özellikle Twitter ve WhatsApp kullanıcılarının yoğun hissettiği yavaşlamanın kaynağının BTK’nın bant daraltması uygulamasından kaynaklandığı ortaya çıktı. BTK, patlama sonrası ortaya çıkan aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

Küresel internet erişimini takip eden Netblocks oluşumu da, patlamanın ve yayın yasağının ardından Türkiye'de Instagram, YouTube, Facebook ve Twitter'a erişimin yavaşlatıldığını ya da bazı internet sağlayıcılar tarafından tamamen durdurulduğunu aktardı.

Gündem