Patronlar 'dengeli asgari ücret' istedi

Patronlar 'dengeli asgari ücret' istedi
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret belirlenirken 'dengeli' olunmasını istedi.

Akkol, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) düzenlediği İş Güvenliğinin Yıldızları Ödül Töreni’ndeki konuşmasında asgari ücrete değindi.

Akkol, son üç asgari ücret zammını işçi, işveren ve hükümetin imzaladığı, bunun herkesin belirlenen ücreti onayladığı anlamına geldiğini ifade etti.

Sendika başkanı şöyle devam etti: “Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz. İşçilerimizin, işçi sendikalarımızın, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerimizde huzursuzluğun olduğu bir durumu arzu etmiyoruz. Bununla birlikte işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemiyoruz. Dengeli bir asgari ücret konusunda yine hem işçi konfederasyonlarımızla hem devletimizle çalışmaya gayret göstereceğiz."

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun 6 Aralık’ta genel kurul toplantısı sonrası asgari ücret çalışması başlayacak. Dört toplantı sonrası 2023 yılının asgari ücreti belirlenecek. (Kısa Dalga)

Ekonomi