Konsomatris Mihriban pavyonları anlattı: Savcısı, avukatı, polisi…

Konsomatris Mihriban pavyonları anlattı: Savcısı, avukatı, polisi…
Ankara’da bir pavyonda çalışan Mihriban, pavyona savcısında polisine kadar geniş bir kesimde meslek grubunun geldiğini söyledi.

T24'ten Gözde Yel, Ankara'da bir pavyonda 4 yıldır konsomatris olarak çalışan 'Mihriban' isimli bir kadınla röportaj yaptı.

25 yaşında pavyonda çalışmaya başlayan Mihriban, önceden hemşire olduğunu belirtti ve "Param kalmadı, kredi çektim, bir sürü borç aldım... Âlemde çalışan arkadaşımdan para istiyordum, sürekli atıyordu. Ama sonunda tak etti, “Böyle bir iş var gel borcunu kapat, paranı da kazanırsın” dedi. Sonra İstanbul’dan Ankara’ya geldim, aldılar beni içeri, başladım, o gün bugündür âlemdeyim" dedi.

Haftada 1 gün izin

Genelde haftada bir gün izinlerinin olduğunu ifade eden Mihriban, "Herkesin belirli günleri vardır. Ama hastasın ya da canın istemiyor diyelim, arayıp “Abi bugün gelmiyorum” diyorsun. Ama izin yapan kızları sevmiyorlar, sürekli iş yapmak için çok izin yapmamak gerekiyor. Çünkü bize masa veriyorlar, biz gitmediğimizde bizim için gelen masalar da gelmeyebiliyor. Ya da biz gitmediğimizde masamız giderse, başka kızlar oturtuluyor. Sonra da kavga gürültü" diye konuştu.

'Tesettürlü bir kadın geldi, mekâna girdi tesettürünü çıkardı'

Müşteri profili hakkında da bilgi veren Mihriban, "Her kesim geliyor. Savcısı, avukatı, polisi… Dayılar da geliyor… Geçen 18 yaşına girmiş bir çocuk getirmişler pavyona alışsın diye. Çocuğa “artık özgürce girebilirsin” diye gaz veriyorlar. Daha bıyıkları terlememiş. Bayanlar da çok geliyor. Tesettürlü bir kadın geldi, mekâna girdi tesettürünü çıkardı, eğlendi eğlendi, çıkarken tesettürünü örttü ve çıktı" dedi.

'Ben günde 5 bin, 6 bin, bazen 7 bine kadar kazanıyorum'

Mihriban pavyonda yeni başlayan bir kadının günlük 600 TL civarında kazandığını aktardı ve şunları söyledi:

"Ben günde 5 bin, 6 bin, bazen 7 bine kadar kazanıyorum. Bize ısmarlanan içkilerin yarısını alıyoruz. Artımız da önemli tabii. Bin liralık iş yaparsın ama senin artın 500 liradır, 1500 alırsın. İyi kazanmak için âlemde bilinmen gerekiyor. Şefler, seni tanıyacak. Masaya oturtmadan şefler “Sana masa bağlayacağım, iyi kullan” diyorlar zaten."

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz. (Kısa Dalga)

Kadın