Güldal Mumcu: "Çekin tuğlaları, altında kim kalırsa kalsın"

Güldal Mumcu: "Çekin tuğlaları, altında kim kalırsa kalsın"
Sedat Peker yayınladığı son videoda gazeteci Uğur Mumcu'nun cinayetin faili için eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı işaret etmesinin ardından Özge Mumcu Aybars ve Özgür Mumcu babalarının "Dikkatler, gazetelere ve gazetecilere değil, saldırgana ve saldırganın örgütüne çevrilmelidir." sözünü paylaştılar. Eşi Güldal Mumcu da "Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın" dedi.

Organize suç örgütü lüderi Sedat Peker paylaştığı 7. videoda öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'nun faili olarak eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı işaret ederek "Uğur Mumcu şehit ediliyor. Yanına ilk gelen kim, katil en önce gelir, Mehmet Ağar." dedi. 

TIKLAYIN/
Sedat Peker, Kutlu Adalı, Kürt işadamları, Uğur Mumcu itirafları

Mumcu'nun çocukları Özge Mumcu Aybars ve Özgür Mumcu'da babalarının eski bir sözünü Twitter'dan paylaştı. Mumcu kardeşler hesaplarından "Bir ülkede devletin güvenliği ile hukukun güvenliği eş anlamlıdır. Devlet güvenliği adına hukuk güvenliğinin ortadan kaldırılması, demokrasi ve hukuk devleti için ileride onarılmaz yaralar açar. Bu gibi dönemlerde daha soğukkanlı olunmasında sayısız yarar bulunmaktadır. Dikkatler, gazetelere ve gazetecilere değil, saldırgana ve saldırganın örgütüne çevrilmelidir." paylaşımında bulundu. 

Sedat Peker'in, yayımladığı 7'nci videoda Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili Mehmet Ağar'ı işaret etmesi ve Ağar'ın "Ben bir tuğla çekersem devlet aşağı iner" sözünü hatırlatması üzerine Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu "Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın" ifadelerini kullandı.

"ÇEKİN TUĞLALARI..."

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Güldal Mumcu, Peker'in bu sözleri üzerine "Senelerdir Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılması için kim ne biliyorsa anlatsın, işin ucu kime dokunuyorsa dokunsun dedik. Bu görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın." ifadelerini kullandı.

Gündem