Peker, "ev hapsinde", 370 kişinin ‘Peker Suç Örgütü’ kapsamında pasaportları iptal edildi

Peker, "ev hapsinde",  370 kişinin ‘Peker Suç Örgütü’ kapsamında pasaportları iptal edildi
Gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker'in ev hapsinde olduğunu ve iletişim kaynaklarının kesildiğini belirterek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ‘Peker Suç Örgütü’ kapsamında 370 kişinin pasaportlarını iptal ettiğini söyledi. Acarer, iktidara yakın iki iş insanın ise pasaportlarına getirilen yasağın daha sonra kaldırıldığını açıkladı.

Gazeteci Erk Acarer, hakkında organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle dava açılan Sedat Peker'in ev hapsinde olduğunu ve iletişim kaynaklarının kesildiğini belirterek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ‘Peker Suç Örgütü’ kapsamında 370 kişinin pasaportlarını iptal ettiğini söyledi. Acarer, iktidara yakın Alparslan Arslanca ve Nuri Ensari isimli iki iş insanın ise pasaportlarına getirilen yasağın daha sonra kaldırıldığını açıkladı.

Acarer'in Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle: 

"1- Bir haftadır Peker’den bilgi alınamıyor. Birkaç ay önce, konuşması istenmediği için bir adaya götürülme olasılığından söz etmiştik. Bildiğimiz kadarı ile bir adaya götürülmedi ama deyim yerindeyse ada ayağına getirildi.

2- Edindiğimiz bilgileri paylaşalım. Ev hapsinde olduğunu biliyoruz. İletişim kaynaklarının da kesilmesi ile ağır bir tecrit gibi. Aktarılanlar kendisi ve ailesinin durumunun iyi olduğu yönünde. Türkiye’ye iadesi gibi bir durum da söz konusu değil.

3- Bu durum en çok kimin işine yaradı dersiniz? Yeniden göz önünde olmasına baktığımızda bile anlaşılıyor. Elbette, Soylu’nun! Şimdi bir yandan Erdoğan’a övgüler dizerek yakınlaşmaya çalışıyor, bir yandan da icraatlarını anlatıyor.

4- Soylu’nun suçlularla mücadelesine ilişkin yepyeni ve çarpıcı bilgiler verelim.

‘Peker Suç Örgütü’ kapsamında pasaportları iptal edilen 370 kişi vardı. İçişleri gerçekten çok titiz çalışmış!!!

5- Şöyle ki Peker Balkanlardayken, orada geçici bir süre kendisine yemek hizmeti veren restoran sahibi Fikret Aydoğdu isimli işletmeciye bile yurtdışı yasağı konuşmuş.

6- Fakat çarpıcı ve çelişkili durumlar var. Aydoğdu ile Makedonya’ya özel uçak ile giden kişiler ayıklanıp, iktidara yakın oldukları için pasaport yasakları kaldırılmış. Bu 2 isim iş insanları Alparslan Arslanca ve Nuri Ensari!"

Gündem