Pentagon’dan Süleymaniye Açıklaması

Pentagon’dan Süleymaniye Açıklaması
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sözcüsü Joe Buccino hafta sonu yaptığı açıklamada, Süleymaniye’de bir konvoya yönelik saldırı olduğunu doğruladı.

Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde geçen hafta meydana gelen patlamayla ilgili hem uluslararası hem de yerel basında çok sayıda iddia yer aldı.

Bu iddialardan biri Süleymaniye Uluslararası Havaalanı yakınlarında insansız hava aracıyla bir saldırı düzenlendiği ve SDG komutanı Mazlum Abdi’nin hedef alındığı yönündeydi.

VOA'nın aktardığına göre Wall Street Journal’a konuşan Amerikalı yetkililer insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda SDG liderinin hedef alındığını söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sözcüsü Joe Buccino hafta sonu yaptığı açıklamada, Süleymaniye’de bir konvoya yönelik saldırı olduğunu doğruladı. CENTCOM’un açıklamasında olaydan kimin sorumlu olduğuna ilişkin bir bilgi yer almadı ya da herhangi bir ülke adı veya SDG lideri Mazlum Abdi’nin adı geçmedi. IŞİD’le mücadele koalisyonunun merkezinin Irak’ta olduğunun altını çizen Pentagon sözcüsü, ABD güçlerinin Iraklılara danışmanlık verdiğini kaydetti.

Pentagon sözcüsüne, Mazlum Abdi ile ABD askeri personelinin birlikte bulunmasının ABD personelini de meşru bir hedef haline getirip getirmediği konusunda bir endişe olup olmadığı soruldu.

Pentagon sözcüsü Pat Ryder, “Hayır. SDG ile 2014-2015’ten bu yana ortaklığımız var ve bu ortaklık IŞİD’in yenilgiye uğratılması misyonu kapsamında. Uzun süreli bir ilişkimiz var. Onlar (SDG) PKK değil. IŞİD’i yenilgiye uğratmak için SDG ile ortaklık kurduk ve uzun süredir de bu kapsamda operasyon yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünya