Perinçek: "Afganistan'dan Mustafa Kemal çıkmadı, Taliban çıktı"

Perinçek: "Afganistan'dan Mustafa Kemal çıkmadı, Taliban çıktı"
Perincek, Afganistan'daki gelişmeleri değerlendirirken, "Amerika Afganistan'dan kaçtı. Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı. Afganistan'dan Mustafa Kemal çıkmadı, Taliban çıktı" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal ve Ulusal Radyo ortak canlı yayınında Çıkış Yolu programında Türkiye'nin ve dünyanın gündemini değerlendirdi. Perinçek,  Afganistan'daki gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

"20 yıldır Afgan milleti Taliban'ın önderliğinde ABD'ye karşı savaştı. ABD emperyalizmini Taliban yendi. Amerika Afganistan'dan kaçtı. Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı. Afganistan'dan Mustafa Kemal çıkmadı, Taliban çıktı.

Taliban 20 yıl boyunca halkı örgütledi ve Amerika'ya karşı savaştı. 20 yıl. Halka dayanmanın daha ileri bir ölçüsü var mı? Oy sandığından oy alınca bu halka dayanma oluyor. 1 tane gizli oy atıyorsun sandığa. Diğer tarafta canını ortaya koyuyor, savaşıyor Amerikayla. Bundan daha ileri bir halka dayanma ölçüsü yok. ABD'ye güvenenler kaybediyor, dünyadan siliniyor. ABD yakın zamanda hiç başarı kazanamadı. Mısır'da kaybetti, Suriye'de Beşar Esad'ı deviremedi, İran'a diş geçiremedi, Türkiye'yi bölemedi, Irak'ı işgal etti ama şimdi Irak'ta ABD'ye karşı bir hükümet var. Yani ABD her yerde kaybetti."

Gündem