Perinçek'ten AKP ve MHP'ye 'HÜDA PAR' tepkisi: 'PKK’ya evet demekle HÜDA-PAR’a evet demek arasında hiçbir fark yok'

Perinçek'ten AKP ve MHP'ye 'HÜDA PAR' tepkisi: 'PKK’ya evet demekle HÜDA-PAR’a evet demek arasında hiçbir fark yok'
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs'taki seçimler için HÜDA PAR'la iletişime geçmesi hakkında “Umarım AKP ve MHP bu gafletten geri döner. MHP’nin ne yaptığı çok şaşırtıcı. PKK’ya evet demekle HÜDA PAR’a evet demek arasında hiçbir fark yok" yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı seçimlerinde HÜDA PAR'ın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamasının ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğru Perinçek duruma tepki gösterdi.

Perinçek, TV100'de Oğuz Haksever'in sunduğu 'Günün Gündemi' programında konu hakkında açıklamalarda bulundu. AKP ve MHP'nin HÜDA PAR ile temas kurmasını "gaflet" olarak nitelendirdi ve "'Bölücülerin, bölücü terörü kutsayanların TBMM'ye getirilmesi Türk Milleti'nin geleceğine karşı son derece vahim bir uygulamadır. Umarım AKP ve MHP bu gafletten geri döner. MHP’nin ne yaptığı çok şaşırtıcı. Burada akıl nerede, fikir nerede? Oy nerede? Böyle bir şeye nasıl evet diyorlar? PKK’ya evet demekle HÜDA-PAR’a evet demek arasında hiçbir fark yok" dedi.

AKP, HÜDA PAR'ı ziyaret edecek

Öte yandan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan HÜDA PAR'ı ziyaret edecek. Görüşme yarın saat 15.00'te gerçekleşecek.

'HÜDA PAR'ın 3-5 oyunu alacağım diye bütün Türk milletini kaybetmektedirler'

Bu görüşmeye dair de konuşan Perinçek, "Çok üzülerek belirtiyorum yarın Sayın AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un HÜDA PAR Genel Merkezi'ni ziyaret edeceğini öğrendim. Bu nedir? Burada akıl nerede? Burada fikir nerede? Burada oy var mı? Bu da şaşırtıcı birşey. Hangi oyu alacaklar? HÜDA PAR'ın 3-5 oyunu alacağım diye bütün Türk milletini kaybetmektedirler. Millet bunu mahkum eder, ediyor. Hiçbir zaman bunu Türk milletine kabul ettiremeyeceklerdir. MHP ne yapıyor o da şaşırtıcı, böyle bir şeye nasıl evet diyor?

Gündem