Perinçek'ten AKP'ye: "Kaybediyorlar, kaybederken de mantıklı davranamıyorlar"

Perinçek'ten AKP'ye: "Kaybediyorlar, kaybederken de mantıklı davranamıyorlar"
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yargıtay binasının Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın katılımıyla duayla açılmasını eleştirdi: "Bu Tayyip Erdoğan yönetiminin gidişatıyla ilgili çok önemli bir işaret. İniş halindeler, kaybediyorlar, kaybederken de mantıklı davranamıyorlar."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, adli yıl açılışında Diyanet İşleri Başkanı'nın dua okumasını din istismarı olarak değerlendirerek, "Bu bir din istismarıdır. Bu Tayyip Erdoğan yönetiminin gidişatıyla ilgili çok önemli bir işaret. İniş halindeler, kaybediyorlar, kaybederken de mantıklı davranamıyorlar" dedi.

Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programında konuşan Perinçek, şöyle devam etti: "Burada sorun Ali Erbaş'ta değil, hükümetimizde. Ali Erbaş'a gel burada dua oku diyen bir hükümet var. Sorumluluk hükümette ve yargıdadır. En başta da sayın Erdoğan'dadır. Bu bir din istismarıdır. Bu Tayyip Erdoğan yönetiminin gidişatıyla ilgili çok önemli bir işaret. İniş halindeler, kaybediyorlar, kaybederken de mantıklı davranamıyorlar. Yargıtay duayla açılmaz. Duanın yeri camidir, evlerdir. Din istismarıyla bir çıkış yok. Bu çare değil, çaresizlik. Net bir şekilde görmeleri lazım.

Anayasanın çok açık bir hükmü var: Devletin toplumsal, ekonomik, siyasal temeli ve faaliyeti din esaslarına göre yönetilemez. En güzel laiklik tarifidir. Din esaslarına göre toplum düzeni kurulamaz, yargı faaliyeti, adalet dağıtımı da din esaslarına göre olamaz. Sayın Tayyip Erdoğan'ın etrafında dalkavuk ağı var. Gerçeklerin ona söylenmediğini görüyorum."

Gündem