Perinçek'ten 'Bahçeli yoldaşınız mı' yanıtı: Yunus Emre'ye göre evet Stalin'e göre hayır

Perinçek'ten 'Bahçeli yoldaşınız mı' yanıtı: Yunus Emre'ye göre evet Stalin'e göre hayır
Cumhur İttifakı'na destek veren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'artık yoldaşı olup olmadığına' dair soruya yanıtında 'ikilem' yaşadı.

Cumhur İttifakı’nı destekleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'artık yoldaşı olup olmadığına' dair soruya yanıtında "Yunus Emre’nin ve Hacı Bektaşi Veli’nin Türkçesi ile söylersem yoldaş. Stalin’in, Lenin’in tabiri ile söylerseniz yoldaş değil" dedi. Perinçek'in, "MHP ile dış ve güvenlik politikalarında neredeyse yüzde yüze yakın düşünüyoruz. Çok doğru ve cesurca bunu yapıyorlar. AK Parti’den daha tutarlı ve kararlı yanları var" ifadeleri dikkat çekti.

'AKP'DE BENCE PANİK VAR, GÖSTERMEMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Egedesonsöz’ün sorularını yanıtlayan Perinçek, oy kaybına bağlı olarak AKP'de 'panik durumu' olduğunu da savundu. Perinçek, "Sınır ötesi harekat ve Yunanistan ile yaşananlar hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bunlar faydalı şeyler ama AK Parti hükümetini kurtaracak şeyler değil. Çünkü halk ekonomiye bakıyor. Toprak bütünlüğü, vatanın bütünlüğü gibi kaygıların önüne ekonomik kaygılar geçti. Oyları biraz ekonomik kaygılar belirliyor. Orada da bizzat AK Parti içinden gördüğüm, içlerinden edindiğim bilgi iniş halinde olduklarını görüyorlar."

Egedesonsöz röportajcısının "Hiç öyle bir panik durumu yok" demesi üzerine "Bence var" ifadelerini kullanırken, "Bunu göstermiyorlar mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Göstermemeye çalışıyorlar. Bir panik hali oluşması oyları daha da düşürür. Dikkat ederseniz AK Parti’de oyları toparlamaya yönelik gayretler var. Diyarbakır Anneleri toplantısı yapıyor ama bunu AK Parti gösterisine dönüştürüyorlar."

'SADAT İLE İLGİLİ İDDİALAR ABARTI'

Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim güvenliği konusunda dikkatleri çektiği SADAT konusunda da konuştu. Perinçek, “Millet İttifakı’nın paramiliter gruplar iddiası, SADAT ile ilgili aldıkları tavırlar var. Bunu nasıl görüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bunlar çok abartı. Burada Tayyip Erdoğan’ı devirmek için gerektiğinde silah kullanma gibi ABD projeleri de var. Bunu sahnelerken karşı tarafın da silahsız olması öngörülüyor. Karşı taraf ‘bunlar silahlanıyor’ diye görüyor. AK Parti kendi gençlerini silahlandırıyor gibi söylemler var. Bunlar gerçekçi değil. Ama şu abartı değil. ABD, Türkiye’yi zayıf görürse Ege’de ve Akdeniz’den Yunanistan ile İsrail’i kullanarak kendi 6. Filosunu da devreye sokarak bir silahlı güç kullanma ihtimali abartı değil gerçek. Adamlar silahları yığıyorlar. Erdoğan son olarak restleri çekti. Bunu görmemiz lazım."

'YOLDAŞ ÇOK GÜZEL BİR KAVRAM'

MHP ile ilgili de“MHP ile dış ve güvenlik politikalarında neredeyse yüzde yüze yakın düşünüyoruz. Çok doğru ve cesurca bunu yapıyorlar. AK Parti’den daha tutarlı ve kararlı yanları var. Biz bundan çok büyük bir sevinç duyuyoruz” diyen Perinçek, “Türkiye’nin 15 Temmuz’da NATO’dan çıktığını” da savundu.

Perinçek, “Peki Bahçeli artık yoldaşınız mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Yunus Emre’nin ve Hacı Bektaşi Veli’nin Türkçesi ile söylersem yoldaş. Stalin’in, Lenin’in tabiri ile söylerseniz yoldaş değil (gülüşmeler) Yoldaş kavramını çok severim, çok güzel bir kavram. Ama o bizim sosyalizm çıkmadan en eski dilimizde var. Divan-ı Lügat-ı Türk’te de var yani…” (Kısa Dalga)

Gündem