Perinçek: CHP, iktidar olamaz ne polis ne ordu razı olur

Perinçek: CHP, iktidar olamaz ne polis ne ordu razı olur
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek "CHP iktidar olamaz. İsterse yüzde 90 oy alsın. Ne ordu razı olur ne polis razı olur ne Türk milleti razı olur" dedi.

Kısa Dalga - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) aldığı oy oranları üzerinden açıklamalarda bulundu. Flash TV'de katıldığı programda gazeteci Atakan Sönmez'in sorularına yanıt veren Perinçek'in "CHP iktidar olamaz" yorumu dikkat çekti.

'CHP iktidar olamaz isterse yüzde 90 oy alsın'

Perinçek, 31 Mart Seçimleri'nde birinci parti olan CHP'nin iktidar olma şansının bulunmadığını ileri sürerek, "CHP iktidar olamaz. İsterse %90 oy alsın. Ne iktidar olabilir, ne muktedir olabilir" dedi. CHP'nin iktidar olabilmesi için ABD'nin Türkiye'yi işgal etmesi gerektiğini öne sürdü.

'Ne ordu razı olur, ne polis razı olur, ne Türk milleti razı olur'

CHP'yi PKK ve FETÖ'yle işbirliği yapmakla suçlayan Perinçek, Türk halkının PKK'yı himaye eden bir iktidarı kabul etmeyeceğini ifade ederek, "Halk da vermez, ordu da vermez, polis de vermez. Hiç kimse PKK'nın yandaşı olan bir partiyi Ankara'nın tepesine oturtmaz. Ne ordu razı olur, ne polis razı olur, ne Türk milleti razı olur," şeklinde konuştu.

'Açık darbe çağrısı bu'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in bu açıklamaları, siyasiler arasında da geniş yankı uyandırdı. Gelecek Partisi eski Parti Sözcüsü ve Ekrem İmamoğlu'nun siyaset ve ekonomi danışmanı olan Serkan Özcan, Perinçek'in açıklamaları üzerine sosyal medya hesabı üzerinden şu yorumu yaptı:

"Açık darbe çağrısı bu. Türkiye’de demokrasiyi azıcık dahi olsa içselleştirmiş bir yargı varsa bir saniye bile beklemeden gereğini yapar! Çok değil 8 yıl önce darbe kalkışmasına muhatap olmuş iktidarın sözcüleri bu açıklamaya göz yumuyorsa onlara da yazıklar olsun."

serkan-ozcan.jpg

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem