Perinçek’ten İran’a mesaj: “İslam devriminiz emperyalizmin tahakkümüne son verdi”

Perinçek’ten İran’a mesaj: “İslam devriminiz emperyalizmin tahakkümüne son verdi”
Doğu Perinçek, İslam devriminin yıldönümünde İran’ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand’e gönderdiği mesajda , “Bundan 42 yıl önce gerçekleşen İran İslam Devrimi, emperyalizmin İran toprakları üstündeki tahakkümüne son verdi ‘’ dedi.

İran haber ajansı IRNA’nın haberine göre, Vatan Partisi Genel Başkanı  Doğu Perinçek, İran İslam Devrimi’nin, emperyalizmin İran toprakları üstündeki tahakkümüne son verdiğini belirterek Humeyni’yi andı.  İslam devriminin yıldönümünde İran’ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand’e gönderdiği mesajda , “Bundan 42 yıl önce gerçekleşen İran İslam Devrimi, emperyalizmin İran toprakları üstündeki tahakkümüne son verdi ‘’ ifadelerini kullandı.

Büyükelçisi Mohammad Farazmand’e gönderdiği mesajda, “ İran İslam Cumhuriyeti’nin Milli Günü vesilesiyle göndermiş olduğunuz iletide dile getirdiğiniz adaletin, barışın ve paylaşmacılığın egemen olduğu, insanların onuruna, ülkelerin hukukuna ve milletlerin iradesine saygıya dayalı yeni bir uluslararası düzen, ülkelerimizin ve milletlerimizin ortak özlemini yansıtmaktadır” dedi.

İslam Devriminin İran’ın milli egemenlik haklarını dış müdahalelere karşı koruduğunu belirten Perinçek, mesajının devamında şöyle dedi:

"Günümüzde de ABD emperyalizmine karşı mücadelede ülkelerimiz arasındaki işbirliği, hem bölgemizde barış ve huzurun tesisine son derece değerli katkılarda bulunmakta, hem de yeni bir uluslararası düzenin kurulması için emperyalist hegemonyaya karşı mücadelede bütün dünyaya cesaret kaynağı olan bir örnek oluşturmaktadır. Devrimin 42. yıldönümünde bütün İran milletini tebrik eder, İran İslam Cumhuriyeti Milli Günü’nü içtenlikle kutlar, devrimin manevi önderi İmam Humeyni ve tüm devrim şehitlerini rahmetle anarız.’’

Gündem