Perinçek'ten, Mehmet Ağar'ın Vatan Partisi'ne katılacağı sorusuna yanıt: Değerli bir isim ama davet etmedik

Perinçek'ten, Mehmet Ağar'ın Vatan Partisi'ne katılacağı sorusuna yanıt: Değerli bir isim ama davet etmedik
Mehmet Ağar'ın Vatan Partisi'ne davet edildiğine yönelik iddiayı yalanlayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dört cumhurbaşkanı adayı için de oy çağrısı yapmayacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı adaylığı için gereken 100 bin imzayı toplayamayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin 14 Mayıs seçimlerindeki tutumunu açıklarken, Mehmet Ağar'ın Vatan Partisi'ne davet edildiğine yönelik iddiaya da yanıt verdi.

Perinçek, 27 bin 55 imza toplayarak Cumhurbaşkanlığı yarışına katılamadı.

Seçime yönelik tutumlarını açıklayan Perinçek, Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu için "İki adayın da Atlantikçi olduğunu seçmenimize anlatacağız. Kararı onlara bırakacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, "ABD'den korktu. Atlantikçiliğe devam ediyor" ifadelerini kullanan Perinçek, Kılıçdaroğlu için ise "Altılı Masa zaten Atlantikçi" yorumunu yaptı.

Perinçek, diğer cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve Sinan Oğan hakkında ise "Bunlar, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın adaylarıdır" dedi.

Perinçek, partisinin Cumhur İttifakı'nı veya AKP’yi hiçbir zaman desteklemediğini söyleyerek, "Onlar terörle mücadele konusunda bizim çizgimize geldiler. Biz onlara destek vermedik" dedi.

"Vatan Partisi seçmenine bir adayı işaret edecek misiniz?" sorusuna ise Perinçek, "Adayların Atlantikçi olduğunu seçmenimize anlatacağız. Kararı onlara bırakacağız. Hiçbir aday için oy çağrısı yapmayacağız" yanıtını verdi.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar'ın Vatan Partisi'ne davet edildiğine yönelik iddiayı da yanıtlayan Perinçek, şöyle konuştu:

"Mehmet Ağar çok değerli bir isim. Terörle mücadelede, uyuşturucuyla mücadelede önemli görevler yapan birisi. Ağar, Türkiye'nin geleceğinde mutlaka yer alacak ancak biz Ağar'ı Vatan Partisi'ne davet etmedik. Gelecekte de böyle bir düşüncemiz yok." (Kısa Dalga)

Politika