Peru Başbakanı Alberto Otarola, yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa etti

Peru Başbakanı Alberto Otarola, yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa etti
Peru Başbakanı Alberto Otarola, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden istifa etti. İddiaları 'hiçbir şekilde' kabul etmediğini vurgulayan Otarola, devletle yapılan usulsüz bir sözleşmede eski iş ortağına 'kolaylık' sağlamakla da suçlanıyor.

Peru'da Başbakan Alberto Otarola, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Otarola, basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Dina Boluarte ile görüşmesinin ardından başbakanlık görevinden istifa ettiğini belirtti.

"Hükümeti rahatlatmak için bu kararı aldım"

Peru'nun eski Cumhurbaşkanı Martin Vizcarra'yı suçlayan Otorala, "Hükümeti rahatlatmak için bu kararı aldım. Tüm soruşturmalara açığım ve bütün bunların arkasında Bay Martin Vizcarra'nın olduğundan hiç şüphem yok" ifadesini kullandı.

Kendisine yönelik yolsuzluk iddialarını 'hiçbir şekilde' kabul etmediğini vurgulayan Otarola, "Hayatım ve profesyonel kariyerim boyunca ahlakı, etiği ve hukukun üstünlüğüne daima inandım" değerlendirmesinde bulundu.

Telefon görüşmesi sonucu soruşturma başlatılmıştı

Otarola'nın eski eşi ile yaptığı telefon görüşmesinin, ses kayıtlarının ortaya çıkması üzerine harekete geçen savcılık, başbakan hakkında yolsuzluk iddiasıyla ön soruşturma başlatıldığını bildirmişti. Peru basınına göre, Otarola, devletle yapılan usulsüz bir sözleşmede eski iş ortağına kolaylık sağlamakla da suçlanıyor. (AA)

Dünya