Pervin Buldan: AKP ile hiçbir konuda anlaşma yapmayız

Pervin Buldan: AKP ile hiçbir konuda anlaşma yapmayız
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: "Biz AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız. AKP ile anlaşma yapanlar bellidir. Milletvekillerimizin dokunulmazlığının kaldırılmasında AKP ile birlikte ellerini havaya kaldıranlar AKP’nin ortaklarıdır. Tezkerelerde AKP ile birlikte evet oyu kullananlar AKP’nin ortaklarıdır."

HDP Urfa İl Örgütü, "Dem dema HDP'ê ye/Şimdi HDP Zamanı" sloganıyla 4'üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Salona "Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet", "Tecride, savaşa ve yoksulluğa hayır", "Bijî berxwedana ciwanan” (Yaşasın gençlerin direnişi), "Rêxistinbûna jinê, azadiyê jinê ye” (Kadının örgütlenmesi, kadının özgürlüğüdür) yazılı pankartlar asıldı. Kongreye, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kent milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Nusretin Maçin, Nimetullah Erdoğmuş, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, yerine kayyım atanan Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik, Urfa Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti yöneticileri katıldı.

‘ARTIK HDP FİKRİYATI VE ÇİZDİĞİ 3. YOL VARDIR’

HDP’nin yasak ve baskılara karşı mücadelesini büyüttüğünü belirten Buldan, şöyle konuştu:

“HDP artık milyonların büyük umut yürüyüşüne dönüştü. Bu da sizlerin bize olan güveninden kaynaklanıyor. Sizler de iyi biliyorsunuz ki özellikle bu ülkeyi yönetenler bu ışığı söndürmek için büyük bir çaba içine girdiler, çok uğraştılar, HDP’nin Türkiye halklarına ve toplumuna verdiğimi umudu yaydığı ışığı verdiği cesareti kırmak ve engellemek için her türlü yolu denediler, denemeye devam ediyorlar.

Onlar istiyorlar ki Türkiye toplumu karanlıkta kalsın, umutlar kırılsın, cesaret olmasın, kararlık olmasın, onlar kendi iktidarlarını bu şekilde ayakta tutsunlar. Biz de başka bir yaşam mümkündür diyoruz. Artık HDP fikriyatı ve çizdiği 3’üncü yol vardır."

‘CEZAEVİNDE REHİNE OLARAK TUTULUYORLAR’

“Bu kararlılığı kırmak, bu cesareti ve umudu kırmak için her türlü baskı ve şiddet yöntemlerini hayata geçiren bir iktidarla karşı karşıyayız. Bir siyasi partinin yöneticilerinin yarısını da cezaevinde olduğu başka bir ülke dünyanın hiçbir yerine yoktur.. Sadece HDP değil, bu ülkede barış, demokrasi, özgürlük isteyenler, ülkenin refaha kavuşmasını isteyenler cezaevindeler. Barış akademisyenleri, gezi davasında yargılananlar, milletvekilleri, belediye eş başkanları ve bu toplumun güven duyduğu birçok kesimin bugün cezaevinde olduğu gerçeğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Onlar cezaevinde rehine olarak tutuluyorlar bunu herkesin bilmesinde fayda var."

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ, BİAT ETMEYECEĞİZ’

"Biz demokrasi dedikçe onlar faşizmi daha fazla yükseltmekte ısrar ettiler. Biz barış dedikçe savaş naraları atmaya devam ettiler, biz adalet dedikçe hukuksuzluklarını yaymaya devam ettiler. Bize bütün hukuksuzluklara cevap vermeye yeltendiler.

Demokratik siyaset dedikçe cezaevlerinin yolunu gösterdiler ama biz ne yaptık mücadeleden asla taviz vermedik, demokratik siyaset ısrarımızdan vazgeçmedik, boyun eğmedik, biat etmedik, diz çökmedik. Asla diz çökmeyeceğimizi de bu kürsüden bir kez daha ifade etmek istiyorum. Asla boyun eğmeyeceğimiz, biat etmeyeceğimiz bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sizden aldığımız büyük moral ve güçle HDP’yi ayakta tutmaya, büyütmeye, genişletmeye hep birlikte devam edeceğiz. Nasıl Kobanê düşmediyse HDP de düşmedi düşmeyecek.”

'SANKİ AKP İLE HDP ARASINDA GİZLİ ANLAŞMA VARMIŞ GİBİ...'

Yeni bir çözüm sürecinin başlayıp başlamama meselesinin çok konuşulduğunu ifade eden Buldan, “Sanki AKP ve HDP arasında gizli bir anlaşma varmış gibi çokça konuşulan bir dönem. Sanki AKP ile HDP kapalı kapılar ardında bir araya geliyor, Sayın Öcalan ile bir görüşme yapıyor ve kamuoyundan gizleniyor gibi yansıtılmaya çalışılıyor” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şunu özellikle ifade etmek isterim. Biz AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız. AKP ile anlaşma yapanlar bellidir. Milletvekillerimizin dokunulmazlığının kaldırılmasında AKP ile birlikte ellerini havaya kaldıranlar AKP’nin ortaklarıdır. Tezkerelerde AKP ile birlikte evet oyu kullananlar AKP’nin ortaklarıdır. AKP’nin bütün hukuksuzluklarının altına imza atanlar, AKP’nin her türlü hukuksuzluğunun yanında boncuk gibi dizilenler AKP’nin gerçek ortaklarıdır. Biz barış meselesinde samimiyiz, ülkeye barışın gelmesi, barışın bu coğrafyada hüküm sürmesi için çok samimi, çok cesaretli ve çok haklı bir mücadele sürdürüyoruz. Çünkü barış bizim programımızdır, mücadelemizdir, ilkemizdir. Şunu da açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki Türkiye'de barışa, demokrasiye, insan hakları ve adalete dair AKP iktidarının herhangi bir şekilde adım atmadığını da biliyoruz. Bunun için hiç kimse HDP’yi suçlamasın. Hiç kimse HDP’nin Türkiye halklarına rağmen, Kürtlere rağmen farklı bir yol ve yöntem izleyeceğini düşünmesin. Biz ne yapacaksak sizlerle birlikte yapacağız. Biz ne yapacaksak, ne karar alacaksak sizlerle birlikte alacağız.” (MA)

Politika