Pervin Buldan: Seçimler tekçi anlayışına son vermek için tarihi bir fırsattır

Pervin Buldan: Seçimler tekçi anlayışına son vermek için tarihi bir fırsattır
Buldan, “Bu fırsatı zafer ile buluşturmak için HDP olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Bu mücadelemizin adı elbette 3’üncü yoldur. Ne statüko ne de restorasyon; yeni bir başlangıç, yeni bir dönem, yeni bir yüzyıl diyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 14 Mayıs seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Halkların Demokratik Kongresi’nin 12’inci Genel Kadın Konferansı’na katılan Buldan, “Çok az kaldı; özgür yarınlarda mutlaka buluşacağız. Ortak mücadelemizin zaferini hep birlikte kutlayacağımız günler yakın” dedi.

“Ülkenin demokratik inşasının arifesindeyiz” diyen Buldan, kadınların “yeni yaşamın” kurucu gücü olduğunu ifade etti. Buldan, “Kadınlar olarak tahtını salladığımız AKP-MHP erkek ittifakı, kadınların bu büyük yürüyüşünün ve cesaretinin elbette ki farkındadır. Bu nedenle geride bıraktığımız 2022 yılında da kadınlara açtıkları savaşa dört elle sarıldıklarını hep birlikte gördük ve deneyimledik” diye konuştu.

Kadınların mücadelesine yönelik iktidar tarafından politik şiddet uygulandığını söyleyen Buldan, “2022 yılı biz kadınlar için direniş ve mücadele yılı olarak tarihe geçmiştir. Engellemelere karşı sokaklarda, meydanlarda, parlamentoda kadınların sesini yükselttik ve yükseltmeye devam edeceğiz. 2023, kadınlar açısından tüm bu mücadelelerin daha da büyüceği ve ortak kazanımlara dönüşeceği bir yıl olacaktır” ifadelerini kullandı.

Buldan, seçimlere değinerek, şunları söyledi:

“Bu seçimler sadece iktidarı ve cumhurbaşkanını belirleme seçimleri değildir. Ülkenin geleceğini belirleyecek nitelikte tarihi öneme sahip bir seçimdir. Hiç kuşku yok ki bu seçimlerin belirleyeni yine biz kadınlar olacağız.

“Bizler demokratik tutum belgemizi açıklayarak seçimlerin startını bir buçuk yıl önce Ankara’da verdik. Emek ve Özgürlük İttifakımızı ve Kürt ittifakımızı kurduk. Bu ittifaklarımızı daha da genişleteceğiz, büyüteceğiz. Bunun yanı sıra her zaman olduğu gibi kadın ittifakımızın en temel gücümüz olduğunu, en temel mücadele ortaklığımız olduğunu belirtmek isterim. Zaman, eşitsizlikler üzerinden saltanatlarını sürdürenlerin sefasına, buyurganlığına, tekçi anlayışına son verme zamanıdır. 2023 seçimleri bu açıdan tarihi bir fırsattır. Bu fırsatı zafer ile buluşturmak için HDP olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Bu farkındalığı seçimlere kadar yapacağımız çalışmalarla ortaya koyacağız. Bu mücadelemizin adı elbette 3’üncü yoldur. Ne statüko ne de restorasyon; yeni bir başlangıç, yeni bir dönem, yeni bir yüzyıl diyoruz.

“Bayların, beylerin söz kurduğu bir düzende değil kadınların inşa ettiği, kadınların sözünü kurduğu ve yönettiği bir sistemde yaşamak istiyoruz. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler, biz kadınlar için bir dönüm noktası olacaktır. AKP-MHP ittifakının erkek saltanatına son vermek için 14 Mayıs’ta tarihin en büyük kadın çıkışını yapmaya hep birlikte hazırlanalım. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. 8 Martların, Newrozların, 1 Mayısların ortak iradesini şimdi 14 Mayıs’taki demokrasi zaferiyle buluşturma zamandır.” (Kısa Dalga)

Politika