Pervin Buldan'dan seçim değerlendirmesi: 'Eksikliklerimiz ve hatalarımızla yüzleşeceğiz'

Pervin Buldan'dan seçim değerlendirmesi: 'Eksikliklerimiz ve hatalarımızla yüzleşeceğiz'
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçimlere dair değerlendirmesinde "Eksikliklerimiz ve hatalarımızla yüzleşeceğiz" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kurban Bayramı vesilesiyle Van'da ziyaretlerde bulundu. Kongrede başlayacak değişim süreciyle birlikte eksikliklerini gidereceklerini belirten Buldan, “Mücadelemiz sadece seçim sonucuyla değerlendirilemez” dedi.

'Bizim mücadelemiz sadece seçimle var olan bir mücadele değil'

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre ziyaretler sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda seçimler hakkında da konuşan Pervin Buldan, “Bu mücadele sadece seçim sonucu gösterilerek bir yenilgi olarak algılanmasını doğru bulmuyoruz. Bizim mücadelemiz sadece seçimle var olan bir mücadele değil” dedi.

'Seçimler ve meclis, bu mücadelenin bir mevzisidir ancak...'

Kürt siyasi hareketin seçime girmediği dönemde de politik mücadele yürüttüğünü kaydeden Buldan, “Kimliğimizi, dilimizi, kültürümüzü var etmenin koşullarını mücadele ederek oluşturmaya çalıştık. Seçimler ve meclis, bu mücadelenin bir mevzisidir ancak seçim sonuçları bir başarısızlık olarak nitelendirmeyi mücadelemize büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Biz diğer partilerle aynı koşullarda seçime girmedik. Biz onlarla aynı koşullarda seçimlere girseydik eğer, bu sonuçların iki katını alırdık. Bütün bunların halkımızda bir moral bozukluğunu yarattığını biliyoruz, bu yüzden eksikliklerimiz ve hatalarımızla yüzleşeceğiz” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem