Peskov: Lavrov'un Ankara ziyaretinde Suriye de gündemde olacak

Peskov: Lavrov'un Ankara ziyaretinde Suriye de gündemde olacak
Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un, Ankara'da Çavuşoğlu ile çarşamba günü gerçekleştireceği görüşmede, Türkiye tarafının Suriye’deki olası operasyonunu gündeme getireceğini düşündüğünü söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye’nin Suriye'de gerçekleştirmeyi tasarladığı yeni operasyonun çarşamba günü Ankara’da iki ülkenin dışişleri bakanları tarafından ele alınıp alınmayacağının sorulması üstüne, ‘çok büyük olasılıkla ele alınacağını düşündüğünü’ söyledi.

Peskov, Rusya güçlerinin Türkiye’nin operasyon düzenleyebileceği Suriye kentlerinin çevresindeki mevzilerini güçlendirdiği yönündeki haberler sorulunca da şu yanıtı verdi: "Bu konuda yorum yapmayacağım. Burada bahsedilen, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin egemen topraklarıdır. Bu devletin ordusu, kendi topraklarındaki alanları istediği derecede güçlendirebilir."

Sputnik'in haberine göre Peskov, üç ülkenin hava sahasından geçişine izin vermemeleri nedeniyle Lavrov’un Sırbistan ziyaretini gerçekleştirememiş olmasını da değerlendirdi. Peskov, "söz konusu ‘düşmanca davranışların, biraz rahatsızlık yaratsalar da Rus diplomasisinin önünü kesemeyeceklerini" söyledi.

Peskov, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Karadağ’ın Lavrov’un uçuşuna izin vermeyip bugün ve yarın için planlanan Sırbistan ziyaretini engellemiş olmalarıyla ilgili olarak, “Ülkemize ve üst düzey temsilcilerine yöneltilmiş bu düşmanca davranışlar küçük sorunlar yaratabiliyorlar. Fakat eminiz ki bu düşmanca davranışlar, ülkemizin diğer ülkeler ile özellikle de Sırbistan gibi dost ülkeler ile temas kurmasına engel olamazlar” ifadelerini kullandı.

Gündem