Petrol fiyatları yükselirken Biden da Suudi Arabistan yolcusu

Petrol fiyatları yükselirken Biden da Suudi Arabistan yolcusu
ABD Başkanı Joe Biden'ın önümüzdeki ay İsrail'i ve Suudi Arabistan'ı ziyaret etmeyi planladığı belirtildi. Biden'ın, Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle 'parya' olarak nitelediği Suudi Veliah Prensi Muhammed bin Selman'la da görüşebileceği aktarılıyor.

Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle enerji fiyatlarının artmaya devam ettiği ve ABD'deki enflasyonun son yılların en yüksek seviyesinde seyrettiği bir dönemde, Washington-Riyad hattındaki yumuşama sinyallerine bir yenisi eklendi. ABD Başkanı Joe Biden'ın önümüzdeki ay İsrail'i ve Suudi Arabistan'ı ziyaret etmeyi planladığı belirtildi.

Ziyaret kapsamında, Biden'ın geçmişte Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle 'parya olarak gördüğünü' açıkladığı Suudi Veliah Prensi Muhammed bin Selman'la da görüşebileceği aktarılıyor.

Biden'ın ziyareti hakkında bilgi sahibi olduğu belirtilen bir kaynak, Reuters ajansına açıklamasına ABD Başkanı'nın İsrail ve Suudi Arabistan'a resmi ziyaretlerinin temmuz ortası için planlandığını söyledi. Kaynak, Beyaz Saray'ın resmi açıklamayı bu hafta yapmayı planladığını söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nden bir sözcü de söz konusu ziyaretlerin planlandığını teyit etti ancak ayrıntı vermedi.

Beyaz Saray geçmişte, Biden'ın muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi nedeniyle Muhammed bin Selman'ı 'parya' olarak gördüğünü açıklamıştı.

Ziyaret, Biden'ın ABD'deki benzin fiyatlarını düşürmeye çalıştığı bir dönemde merakla takip edilecek. (Kısa Dalga)

Dünya