Pfizer CEO'su Bourla: "Birkaç ay içinde normal hayata dönebiliriz"

Pfizer CEO'su Bourla: "Birkaç ay içinde normal hayata dönebiliriz"
Pfizer CEO'su Albert Bourla, dünyanın birkaç ay içerisinde normale dönebileceğini, virüsün gelecek yıllarda da etkisini göstereceğini bununla birlikte kontrol altında tutulabileceğini belirtti.

İlk acil kullanım yetkisi alan aşıyı Biontech ile birlikte üreten Pfizer'in CEO'su Albert Bourla, Fransız medyasının ardından İsrail medyasına da dünyanın birkaç ay içinde normal hayata geri dönebileceği yönünde açıklama yaptı.   Sputnik Türkiye'de  yer alan habere göre  Bourla, Fransız gazetesi Le Figaro'ya "Yakında normal hayata dönebileceğiz. Elimizdeki tüm araçlar -testler, çok etkili aşılar ve evde alınabilecek ilk tedaviler- sayesinde ilkbaharda o noktaya varmak için iyi bir konumdayız" demişti. Bourla, İsrail medyasına yaptığı açıklamada da  “Birkaç ay içinde normal hayata dönebiliriz” mesajını verdi. Bourla şöyle dedi:

"Virüs yok edilmeyecek. Virüs gelecek yıllarda bizimle olacak. Omicron… gibi anormallikler olmaya devam edecek, ama biz onları kontrol edebileceğiz. Omicron'a karşı bir aşı üzerinde çalışıyoruz, ancak daha başka varyantlar olacaktır. Bu virüs, yeni varyantlar yaratma ve ister doğal isterse aşı yoluyla bağışıklık korumasından kaçma eğiliminde."

"Bugüne kadarki varyantların aksine, yalnızca Omicron, aşılar tarafından sağlanan enfeksiyona karşı korumayı atlayabildi, ancak aşı, hastaneye yatışı önlemede etkili olmaya devam ediyor."

Sağlık