Pınar Gültekin davasında yeni karar: Metin Avcı'ya indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet

Pınar Gültekin davasında yeni karar: Metin Avcı'ya indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet
Pınar Gültekin'in katledilmesiyle ilgili davada Cemal Metin Avcı hakkında 'Canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin'in katledilmesiyle ilgili davada karar çıktı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi'ndeki davada sanık Cemal Metin Avcı hakkında 'Canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı hakkında ise 'suç delilerini gizleme, değiştirme ve yok etme' suçunda 4 yıl hapis cezası verildi.

İlk kararda indirim uygulanmıştı

Davanın 16 Mayıs'ta görülen 12. duruşmasında savcı, Cemal Metin Avcı'nın "Canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürmek", kardeşi Mertcan Avcı'nın da "canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak"ten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada Eda Karagün, Şükrü Gökhan Orhan, anne Ayten ve baba Selim Avcı'nın da, "Suç delillerini gizlemek ve yok etmek" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 20 Haziran'da görülen davanın 13. duruşmasında, mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı'ya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi, ardından haksız tahrik indirimi uygulayıp, cezayı 23 yıl hapse düşürdü. Tutuksuz kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verildi. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı kararı istinafa taşıdı.

Gündem