Pınar Gültekin'in babası: Erdoğan’ın samimiyetini uygulamada göreceğiz

Pınar Gültekin'in babası: Erdoğan’ın samimiyetini uygulamada göreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın cinayetleri ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Sıddık Gültekin, “Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmenin iyi olup olmadığını bize verilen sözlerini tutup tutmadığından göreceğiz" dedi.

Muğla'da katledilen Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kadın katliamlarının faillerinin affedilmeyeceğine" dair sözlerinin samimi olup olmadığını uygulamada göreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, katledilen kadınların aileleri ile önceki akşam iftar yemeğinde bir araya geldi. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki iftar yemeğine, erkekler tarafından katledilen Şule Çetin, Nuray Demir, Azra Gülendam Haytaoğlu, Dilek Kaya, Sıla Şentürk, Dilara Yıldız, Başak Cengiz, Sezen Ünlü, Emine Bulut, Pınar Gültekin, Müzeyyen Boylu, Özgecan Aslan, Hatice Senem, Hafize Kurban ve Hayriye Aylin Alkutay’ın yakınları davet edildi.

Sıddık Gültekin, iftar yemeğinde konuşulanlara ilişkin Mezopotamya Ajansı'na konuştu.

"BİR KADIN KATLİAMI DAVASI NASIL 2 YIL SÜRER"

Ailelerin çocuklarını katleden failler ve yargılamalarıyla ilgili endişe ve şikayetlerini anlattığını belirten baba Gültekin, “2 yıldır kızımın mahkemesi devam ediyor. Bir kadın katliamı davası nasıl 2 yıl sürebilir" diye sorduk.

Erdoğan’ın bundan sonraki kadın cinayetleri faillerinin affedilmeyeceğini söylediğini belirten Baba Gültekin, “Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmenin iyi olup olmadığını bize verilen sözlerini tutup tutmadığından göreceğiz. Bizim dosyamızdaki tüm deliller ortada. Adli tıp bütün delilleri açığa çıkarttı. Buna göre yapılması gereken de ortada. Hunharca yapılan cinayetlerin failleri affedilmemeli. Cezalar caydırıcı olmalı” dedi. (Kısa Dalga)

Kadın