'Piroman itfaiyeci': Fransa'daki yangınları 'adrenalin' için çıkaran gönüllü gözaltında

'Piroman itfaiyeci': Fransa'daki yangınları 'adrenalin' için çıkaran gönüllü gözaltında
Fransa’da geçtiğimiz hafta peş peşe çıkan yangınlar nedeniyle gönüllü bir itfaiyeci gözaltına alındı. İtfaiyeci, yangınları 'adrenalin' için çıkardığını itiraf etti.

Fransa’da gönüllü bir itfaiyeci, ülkenin güneyinde peş peşe çıkan orman yangınlarını kendisinin çıkardığını itiraf etti. Fransız basınının 'piroman itfaiyeci' olarak andığı 30’lu yaşlarındaki erkek, yangınları 'adrenalin' için çıkardığını söyledi.

Fransa'nın güneyinde geçtiğimiz günlerde yaşanan sıcak hava dalgası sırasında çıkan yangınlarda binlerce kişi tahliye edilmiş, çok geniş bir alan kül olmuştu.

Savcılıktan yapılan açıklamada, yangınlar nedeniyle çarşamba günü Herault bölgesinden gönüllü bir itfaiyecinin gözaltına alındığı belirtildi. İtfaiyecinin tam zamanlı bir orman korucusu olarak çalıştığı, birincil sorumluluklarından birinin yangınları önlemek olduğu ve gönüllü itfaiyecilik yaptığı açıklandı.

'BASKICI AİLE ORTAMINDAN KURTULMAK İÇİN...'

Ancak Montpellier savcısı Fabrice Belargent'ın açıklamasına göre itfaiyeci sordu sırasında, 26 Mayıs, 21 Temmuz ve 26-27 Temmuz gecelerinde çakmakla yangın çıkardığını itiraf etti. Savcı Belargent, "Amacı sorulduğunda bunu baskıcı aile ortamından kurtulmak için itfaiyenin müdahalesini kışkırtmak ve müdahalelerin yarattığı heyecan için yaptığını söyledi" dedi. Savcı, ‘’Adrenalin dedi- bunlar kendi sözleri. Ayrıca sosyal olarak tanınmaya ihtiyacı olduğunu söyledi" diye konuştu.

AVUKATI: TUTUKLANDIĞI İÇİN RAHATLADI

Avukatı Marie Bar ise itfaiyecinin sorgu sırasında "çok güçlü pişmanlık ve her şeyden önce güçlü bir utanç duygusu sergilediğini" savundu. BFM TV’ye konuşan Bar, "Geniş ailesi olarak gördüğünü söylediği ve birlikte çalıştığı itfaiyecilerden özür diledi. Bu kişi, işine çok bağlı biri" dedi. Avukat, adamın tutuklandığı için "bir bakıma rahatladığını" söyleyerek, "Çünkü bu durumu bir bağımlılık olarak açıklıyor" ifadelerini kullandı.

Davaya kadar gözaltında tutulacak olan adam suçlu bulunması halinde 15 yıla kadar hapis ve 150 bin euro para cezasına çarptırılabilir.

Fransa’nın birkaç haftadır mücadele ettiği ve Avrupa’daki sıcak hava dalgası nedeniyle müdahalesi zorlaşan orman yangınları, ülkenin gündemine oturmuştu. Fransız medyası, "piroman itfaiyeci" olarak adamın davasını yakından takip ediyor. (Kısa Dalga)

* Piromani: Psikolojik bir rahatsızlık olarak tanımlanan, birçok kez istekli ve kasıtlı olarak yangın çıkarma eylemi.

Dünya