Pişinin daha iyi kabarmasını sağlıyor! Hamur kalmaması için öğrenin

Pişinin daha iyi kabarmasını sağlıyor! Hamur kalmaması için öğrenin
Pişi yaparken aklınızda bulunması gereken bilgiler: Bu bilgilerden sonra pişi asla hamur kalmayacak

Pişi, Türk mutfağına ait, hamurun kızartılarak yapılan bir tür yiyecektir. Genellikle mayalı hamurdan hazırlanan pişi, kızgın yağda kızartılarak pişirilir ve genellikle kahvaltıda veya atıştırmalık olarak tüketilir. Pişi, genellikle yuvarlak veya oval şekilde hazırlanır ve içi hafif gözenekli, dışı ise çıtır bir kıvamda olur. Üzerine pekmez, bal veya çeşitli reçeller sürülerek servis edilebilir. Pişi, Türk mutfağının lezzetli ve geleneksel bir parçasıdır.

LEZZETLİ PİŞİ TARİFİ

PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

3 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

Kızartmak için

Sıvı yağ

Yapılışı

Öncelikle geniş bir kabın içine yoğurt, yumurta, tuz, sirke ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave edelim karıştırılarak ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru çok inceltmeden parmak kalınlığında açıp bardakla yuvarlaklar kesin. Önceden ısıtılmış derin ve kızgın yağa atıp, her iki tarafı da çevrilerek pişirilir. Havlu kağıt üzerine alınıp sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

PİŞİ HAZIRLARKEN BİLİNMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR

Cumhuriyet.com.tr'de pişi hazırlarken bilinmesi gereken püf noktalar paylaşıldı. İşte o bilgiler

1- Pişi hazırlarken yoğurt ve sirke kullanın!

Pişi hamurunun yumuşak olması için yoğurt ve sirke kullanın. Böylece fazla yağ çekmesini önleyebilir ve daha gevrek bir pişi elde edebilirsiniz.

maxresdefault.jpg

2- Pişi hamurunun sert olmasını önleyin!
Yumuşacık ve puf puf bir pişi yapmak istiyorsanız pişi hamurunun sertleşmemesine dikkat etmelisiniz. Unu yavaş yavaş ilave edip, hafif ele yapışan bir hamur elde edebilirsiniz.

3- Pişi hamurunu kabarması için bekletin!

Hazırladığınız pişi hamurunu yuvarlak haline getirdikten sonra bir kap içerisine koyun. Daha sonra üzerini örtüp oda sıcaklığında en az yarım saat bekletin. Böylelikle hamur yeterince kabaracak…

4- Pişinin içinin daha dolu olması için!
İçi dolgun bir pişi yemek istiyorsanız hamurunu açarken daha kalın bırakmalısınız. Bu sayede hamur incelip sönmeyecek, içi dolgun bir pişi elde edebileceksiniz.

5- Pişiyi derin ve kızgın yağda pişirin!

Pişirme aşamasında kızgın, bol ve temiz bir yağ kullanın. Böylelikle hamurun?kabarmasını sağlar ve daha lezzetli pişiler elde edebilirsiniz.

Yaşam