Play Station kullananlara kötü haber: Üyeliklere tarih sınırı getirildi

Play Station kullananlara kötü haber: Üyeliklere tarih sınırı getirildi
Sony, küresel olarak PlayStation Plus yıllık abonelik planlarına büyük bir zam yapacağını açıklamıştı. Şimdi ise PlayStation Plus üyelik uzatma 2025 yılı ile sınırlandırıldı.

Sony, kısa süre önce yaptığı açıklamada küresel olarak PlayStation Plus 12 aylık aboneliklerinin fiyatını tüm katmanlarda artıracağını duyurdu.

Hatırı sayılır ölçüde zamlanacak olan servisin Türkiye fiyatlarının da yükselmesi bekleniyor. Oyuncular ise zamlardan önce üyeliklerini birkaç yıl veya daha fazla miktarda uzatmaya başlamıştı. Ancak görünüşe göre artık PlayStation Plus üyelik uzatma tarihine sınır getirildi.

Donanımhaber'in yer verdiği bilgilere göre; PlayStation Plus üyelik uzatma işlemi özellikle Türkiye’de zamlardan etkilenmek istemeyen oyuncular için sıklıkla kullanılıyordu. Hatta geçtiğimiz haftalarda bir kullanıcı 27 yıllık PS Plus üyeliği satın almıştı. Aynı kullanıcı, Sony’nin zam kararından sonra üyeliğini 3 yıl daha uzatarak 30 yıla tamamlamıştı. Benzer şekilde zamlar gelmeden önce kullanıcılar çok yıllı satın alımlar yapmaya başladı.

Türkiye fiyatları da yükselecek

PlayStation Plus üyelik uzatma 2025 yılı ile sınırlandırılmış durumda. Kullanıcılar 2025’ten daha fazla üyeliklerini uzatamıyor. Uzatmaya çalışan kullanıcılar ise hata mesajıyla karşılaşıyor. Bunun Türkiye ile mi yoksa global bir sınırlama mı olduğu ise şimdilik belli değil.

Öte yandan 6 Eylül itibariyle Sony, yeni fiyatlandırmaya geçiyor. Bu tarihte Türkiye’deki fiyatların da yükselmesini bekliyoruz. Türkiye fiyatları için ise şimdilik bir bilgi yok. Sony’nin yaklaşık yüzde 30’luk zammı sonrası yeni PS Plus yıllık fiyatlandırmaları şu şekilde olacak:

PlayStation Plus Essential 12 Aylık: 59,99 Dolar > 79,99 Dolar
PlayStation Plus Extra 12 Aylık: 99,99 Dolar > 134,99 Dolar
PlayStation Plus Premium/ Deluxe 12 Aylık: 119,99 Dolar > 159,99 Dolar

Teknoloji