Polat çifti davasının eski savcısının bilgisayar ve tabletine el konuldu

Polat çifti davasının eski savcısının bilgisayar ve tabletine el konuldu
Barış Terkoğlu, Polat çiftinin yargılandığı davanın savcısıyken emekli olan savcı Gökalp Kökçü'nün dijital eşyalarına el konulduğunu açıkladı.

Gazeteci Barış Terkoğlu, kara para aklamak, yasa dışı bahis ve vergi kaçakçılığı suçlarından tutuklu yargılanan Dilan-Engin Polat çiftinin davasında savcı olarak görev yaparken Erzurum'a sürüldükten sonra emekli olan savcı Gökalp Kökçü ile ilgili bir gelişmeyi duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Terkoğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hakkında birden fazla soruşturma açılan Kökçü'nün telefon, bilgisayar, tablet gibi dijital eşyalarına el konulduğunu belirtti. Terkoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

dilan-polat.png

'Sızıntı iddiaları'

"Dilan Polat dosyasıyla son dönemde sıkça gündeme gelen ve hakkındaki haberlerin ardından emekli olan savcı G.K ile ilgili olarak kritik bir gelişme yaşandı. Savcı G.K. hakkında birden fazla HSK soruşturması açılmıştı. HSK kaynaklarının verdiği bilgiye göre, soruşturma kapsamında savcı G.K.’nın telefon, bilgisayar, tablet gibi dijital materyallerine incelenmek üzere pazartesi günü el konuldu. G.K. hakkındaki soruşturmalardan biri sızıntı iddialarıyla ilgiliydi." (Kısa Dalga)

Gündem