Karantina partileri yüzünden Johnson'ın koltuğu tehlikede

Karantina partileri yüzünden Johnson'ın koltuğu tehlikede
İngiliz polisi Covid kurallarını ihlal tartışması sonrasında Başbakan Boris Johnson ve eşi ile Maliye Bakanı Rishi Sunak'a para cezası kesileceğini açıkladı. Muhalefet, Johnson'ın istifasını istiyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, eşi Carrie Johnson ve Maliye Bakanı Rishi Sunak'a karantina döneminde partiler vererek koronavirüs kısıtlamalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası kesilecek.

Sözcüsü, Carrie Johnson'ın kendisine ceza kesileceğini dair bir bildirim aldığını, cezanın ayrıntıları konusunda ise henüz bilgi sahibi olmadığını açıkladı.

Boris Johnson'ın sözcüsü de, hem Başbakan'ın hem de Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın kendilerine ceza verileceği konusunda bilgilendirildiklerini açıklamıştı.

Londra Emniyet Müdürlüğü, bugün, başbakanlıkta düzenlenen partilere katıldığı belirtilen 30 kişiye daha para cezası verileceğini duyurdu. Daha önce de bu etkinliklere katılan 20 kişiye ceza kesilmişti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada da Londra Emniyet Müdürlüğü'nün, Başbakan ve Maliye Bakanı'na para cezası verileceğine dair bir yazı gönderdiği belirtildi fakat başka ayrıntı verilmedi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Keir Starmer, "Boris Johnson ve Rishi Sunak yasaları çiğnedi ve İngiltere kamuoyuna defalarca yalan söyledi. İkisinin de istifa etmesi gerekir. Muhafazakar Parti ülkeyi yönetemiyor. İngiltere daha iyisini hak ediyor" dedi (Kısa Dalga, BBC Türkçe)

Dünya