Polis Van kararını protesto edenlere müdahale etti: Halkın iradesi gaspedilemez

Polis Van kararını protesto edenlere müdahale etti: Halkın iradesi gaspedilemez
Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının elinden alınması birçok ilde protesto ediliyor. İzmir ve Diyarbakır'da polis plastik mermi ve biber gazı ile kitleye müdahale etti. İstanbul'da ise polis ablukası sürüyor.

Van İl Seçim Kurulu kararı ile mazbatanın seçimde ikinci parti olan AKP Adayı Abdulahat Arvas’a verilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Karar sonrası, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, İzmir gibi şehirlerde emek ve demokrasi güçlerinin çağrısı ile bir araya gelenler eylem yaptı.

Diyarbakır'da kararı protesto edenlere polis müdahale ederken, gözaltına alınanlar da oldu.

İstanbul'da DEM Parti Kadıköy ilçe binası önünde “Van halkının iradesi gasbedilemez” şiarıyla bir araya gelen İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi güçleri polis ablukasına rağmen bekleyişini sürdürüyor.

Ankara'da DEM Parti İl Binası önünde bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri kararın halk iradesinin gaspı olduğunu belirten bir açıklama gerçekleştirdi.

İzmir'de ise kararı protesto etmek için bir araya gelenlere polis Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde biber gazı ve plastik mermi ile müdahaşe etti.

Ayrıntılar geliyor… (Kısa Dalga)

Gündem