Polisin darp ettiği Şenyaşar hastanede

Polisin darp ettiği Şenyaşar hastanede
Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı "Adalet" nöbetine 24'üncü gününde polis saldırdı. Darp edilen Ferit Şenyaşar hastaneye kaldırıldı

24 gündür AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonrasında yaşamını yitiren oğulları için Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar ve saldırıdan sağ kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'a polis saldırdı. Şenyaşar, baygınlık geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldı

Mezopotamya Ajans'ın haberine göre sabah saatlerinde adliye içerisinde nöbet eylemlerini başlatan aile önce adliye dışarısına çıkarıldı. Sonra aile adliye müştemilatı olarak tanımlanan bölgenin dışına çıkarılmak istendi. Adliye dışarısında eylemlerini sürdürmek istediklerini belirten Ferit Şenyaşar’a, Urfa Güvenlik Şube Amiri, “Ferit, müştemilatın dışarısına çıkacaksın, burada beklemeyeceksin” dedi. Müştemilat olarak tanımlanan alanın dışarısına çıkmayı kabul etmeyen Şenyaşar darp edilerek gözaltına alınmaya çalışıldı.

Yerde sürüklenerek gözaltına alınmaya çalışılan Şenyaşar’ın ayağı park halinde olan bir aracın altına sıkıştı. Bu sırada başına da darbe alan Şenyaşar sinir krizi geçirerek bayıldı. Şenyaşar’ın bayılması üzerine olay yerine ambulans çağrıldı.

"Anne Şenyaşar: Nereye gidelim, nerede adalet arayalım?"

Gözaltı sırasında sinir krizi geçiren Şenyaşar, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Anne Emine Şenyaşar ve avukatlar da refakat etti. Oğlunun darp edilmesine tepki gösteren Anne Şenyaşar, “Biz nereye gidelim, nerede adalet arayalım? Siz bizden ne istiyorsunuz? Katilleri neden tutuklamıyorsunuz” dediği duyuldu.

Gazetecilere gözaltı tehdidi

Öte yandan polis olayı görüntülemek  isteyen Jinnews ve Mezopotamya Ajansı muhabirlerine de engel oldu. Görüntü almaya çalışan muhabirleri görev yapan polis memuru “Şu an valiliğin eylem yasağı var. Bir fotoğraf ya da görüntü görürsem sizi gözaltına alırım” diyerek tehdit etti.

Anne Emine Şenyaşar ve aile avukatlarının eşlik ettiği Ferit Şenyaşar, acil serviste serum bağlanarak tedavi altına alındı.

 

Gündem