Prens Charles’ın Bin Ladin’in ailesinden 1 milyon sterlin bağış aldığı ortaya çıktı

Prens Charles’ın Bin Ladin’in ailesinden 1 milyon sterlin bağış aldığı ortaya çıktı
Galler Prensi Charles'ın Usame Bin Ladin’in iki üvey kardeşinin 2013 yılında “Galler Prensliği Hayır Vakfı” (PWCF ) için yaptığı bağışı kabul ettiği ortaya çıktı.

İngiltere'de Galler Prensi Charles’ın, El Kaide'nin kurucuları arasında yer alan Usame Bin Ladin’in ailesinin vakfı için yaptığı 1 milyon sterlin tutarındaki bağışı kabul ettiği ortaya çıktı. euronews Türkçe'nin haberine göre, İngiltere’de pazar günleri çıkan Sunday Times gazetesinin haberine göre Prens Charles, ABD askerleri tarafından Pakistan’da 2011 yılında düzenlenen bir operasyonla öldürülen Usame Bin Ladin’in iki üvey kardeşinin 2013 yılında “Galler Prensliği Hayır Vakfı” (PWCF ) için yaptığı bağışı kabul etti.

Sunday Times, çeşitli kaynaklara dayandırarak verdiği haberinde Kraliyet Konutu (Clarence House) ve PWCF danışmanlarının olumsuz görüş bildirmesine rağmen bağış işleminin Prens tarafından onaylandığını yazdı.

Bununla birlikte haberin çıkmasının ardından bir açıklama yapan Clarence House, “PWCF tarafından kapsamlı durum tespitinin yapıldığına dair güvence verildiğini” belirterek, “parayı kabul etme kararının vakıf mütevelli heyetine ait olduğunu” bildirdi. Clarence House, Dışişleri Bakanlığı gibi diğer yetkili kurumlardan da konu ile ilgili güvence alındığını aktardı.

Prens Charles'ın eski Katar başbakanından milyonlarca euro nakit bağış aldığı iddiası
PWCF, merkezi İngiltere’de veya İngiliz Milletler Topluluğu’nda olan kar gütmeyen sivil toplum kuruluşlarına yardımlarıyla tanınıyor.

Usame Bin Ladin, öldürülene kadar ABD’nin “en fazla aranan terörist” listesinin başında yer alıyordu.

ABD, Usame Bin Ladin’i 11 Eylül 2001’de New York’ta meydan gelen ve yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının emrini veren kişi olarak ilan etmişti.

Prens Charles'ın Suudi iş insanına bağış karşılığı vatandaşlık vaadi iddiasına soruşturma açıldı
Suudi Arabistan kökenli ailesi 1994 yılında Usame Bin Ladin ile ilişkisini kestiğini açıklamıştı.

Prens Charles, geçen ay da vakfı için Katar’ın eski bir başbakanından içinde milyonlarca euro olan bir çantayı teslim almakla suçlanmıştı.

Londra Emniyet Teşkilatı, İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın kurduğu vakfın bir Suudi iş insanına bağış karşılığı İngiliz vatandaşlığı ve onur unvanı vaadettiğine dair basına yansıyan haberlerle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Dünya